TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L鈥檃dopci贸, en terminologia de normativa, 茅s una cessi贸 de la cust貌dia de l鈥檃nimal per part de l鈥橝ssociaci贸 Protectora a l鈥檃doptant. Per tant, l鈥橝ssociaci贸 Protectora t茅 dret de fer-ne un seguiment i l鈥檃doptant no hi ha de posar impediments.

La identificaci贸 i esterilitzaci贸 de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacci贸 de l鈥檃nimal.
L鈥檃dopci贸 de l鈥檃nimal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d鈥檃dopci贸 i rebre l鈥檃nimal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la r脿bia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i 鈥渢os de les gosseres鈥 per cadells), identificat (identificaci贸 electr貌nica amb la implantaci贸 d鈥檜n microxip homologat ) i, si 茅s un adult, esterilitzat. La vacunaci贸 t茅 una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d鈥檕rigen bacteri脿 i v铆ric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l鈥檃nimal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haur脿 de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos despr茅s de la data d鈥檃dopci贸 per practicar-li l鈥檈sterilitzaci贸, sense cap m茅s despesa.

En cas que l鈥檈sterilitzaci贸 es realitzi en un altre centre o cl铆nica veterin脿ria no concertada, s鈥檋aur脿 de presentar un comprovant de l鈥檈sterilitzaci贸 signat per un veterinari col鈥egiat dins del termini m脿xim de 6 mesos.

adoptar2Si l鈥檃nimal adoptat es posa malalt durant el peri貌de de vuit dies despr茅s de la data d鈥檃dopci贸, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d鈥櫭▁it en el tractament o l鈥檕pci贸 d鈥檃doptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L鈥橝ssociaci贸 protectora no es pot fer responsable de malalties cong猫nites, adquirides o heredit脿ries que es presentin m茅s enll脿 de vuit dies despr茅s de l鈥檃dopci贸.

L鈥檃doptant s鈥檋a de comprometre鈥檚 a:

- Complir d鈥檃cord amb la legislaci贸 vigent, la normativa de tinen莽a d鈥檃nimals i l鈥檃lta al cens del municipi de resid猫ncia habitual en el termini d鈥檜n mes des de la data d鈥檃dopci贸.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l鈥檃nimal adoptat en condicions adequades, oferir-li l鈥檃tenci贸 i l鈥檈stima que requereix, i proporcionar-li alimentaci贸, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educaci贸 per evitar qualsevol signe d鈥檃gressivitat, aix铆 com les revisions veterin脿ries peri貌diques imprescindibles per la protecci贸 de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l鈥檃nimal adoptat amb fins lucratius ni d鈥檈xperimentaci贸. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l鈥橝ssociaci贸 Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les seg眉ents races: akita inu, terrier staffordshire americ脿, bullmastif, d貌berman, dog argent铆, dog de bordeus, fila brasileiro, mast铆 napolit脿, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japon猫s, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haur脿 d鈥檕btenir la llic猫ncia per a la tinen莽a i conducci贸 de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variaci贸 de les dades que figuren a l鈥橝cord d鈥橝dopci贸 en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variaci贸.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d鈥橝bril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text ref贸s de la Llei de Protecci贸 dels Animnals

ARTIK

Av铆s ajuntament gos trobat zona Finca de Deu de Sant Andreu Salou el 4 de Gener de 2017, sense microxip.

Arriba en no gaires bones condicions, en la revisi贸 veterin脿ria es detecten els coixinets malament s'inicia tractament, se li realitzen les anal铆tiques corresponents serologies hemograma, 茅s positiu en leishmania test leishmania Artik.1 i s'inicia el seu tractament amb Glucantine i Aluporinol. Es vacuna i desparasita tant internament com externament. Es realitzen els controls de leishmania prescrits test leishmania Artik 2 i es continua amb el tractament de Glucantine i Aluporinol. Es revacuna i desparasita de nou. Es realitzen els controls de leishmania test leishmania Artik.3 i es continua amb el tractament Glucantine i Aluporinol. Es realitza el seg眉ent control de leishmania test leishmania Artik.4 es continua amb el tractament prescrit. S'observa femta l铆quida s'inicia tractament i obt茅 l'alta un cop finalitzat. Es realitza el seg煤ent control de la leishmania  test leishmania Artik.5  es continua amb el tractament prescrit Aluporinol. El seg煤ent control test teishmania Artik.6 i es continua amb el tractament. Es revacuna i desprasita de nou. Es realitza un nou control de leishmania i control rony贸 test leishmania Artik.7  i es realitza el tractament prescrit. S'observa femta l铆quida de nou i es realitza tractament prescrit i obt茅 l'alta un dies despr茅s.

 

No sabem quin 茅s el passat de l'Artik. Al principi era pr谩cticament impossible acostar-se i cada vegada que volies tocar-lo ajup铆a el cap, apartava la mirada i volia estar el m茅s lluny possible. Com sempre, amb una mica de paci猫ncia dels cuidadors i els voluntaris l'Artik comen莽a a ser un gos m茅s sociable. Probablement no havia sortit a passejar mai, no sabia el que era l'arn茅s i la corretja per貌 ara ja sap qu猫 vol dir i li encanta sortir a passejar. Va olorant i mirant tot al seu voltant, i els sorolls forts i els ensurts encara el fan voler fugir. Quan t'agafa confian莽a l'Artik 茅s un gos extraodinari.Tot i aix貌 茅s un gos que sempre sembla que tingui un somriure a la cara!

脡s increible poder anar visquent el proc茅s de veure com aquest petit des de no voler ni sortir de la caseta fins ara que li encanten els passejos pel camp. Encara queda feina per fer amb ell, per貌 aquest proc茅s va donant els seus fruits, i els sorolls forts ja no l'espanten tant, va miloorant cada dia. Animeu-vos a formar part de canviar la vida a gossos com l'Artik. Ell espera el sense perdre l'esperan莽a la seva mitja taronja, vols ser t煤? Vine un dia a con猫ixe'l, t'enamorar脿!!

 

IMG 1387  IMG 1399

IMG 1444  IMG 1446

IMG 1775  IMG 1776

981125e90f4c376a9817b509ba3427bc M

DSC00376     DSC00350

DSC00369     DSC00370

DSC01329     DSC01333

DSC01344     DSC01346

DSC01351     DSC01357

 

 

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Mitj脿
  • Sexe: Mascle
  • Edat: Adult
  • Urg猫ncia: Alta
  • Nom: 12 anys aprox.
More in this category: « Mac ESTASKI »

Donacions paypal

Amount: 

Adre莽a

c/ Pont de Molins, n潞 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE