TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L鈥檃dopci贸, en terminologia de normativa, 茅s una cessi贸 de la cust貌dia de l鈥檃nimal per part de l鈥橝ssociaci贸 Protectora a l鈥檃doptant. Per tant, l鈥橝ssociaci贸 Protectora t茅 dret de fer-ne un seguiment i l鈥檃doptant no hi ha de posar impediments.

La identificaci贸 i esterilitzaci贸 de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacci贸 de l鈥檃nimal.
L鈥檃dopci贸 de l鈥檃nimal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d鈥檃dopci贸 i rebre l鈥檃nimal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la r脿bia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i 鈥渢os de les gosseres鈥 per cadells), identificat (identificaci贸 electr貌nica amb la implantaci贸 d鈥檜n microxip homologat ) i, si 茅s un adult, esterilitzat. La vacunaci贸 t茅 una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d鈥檕rigen bacteri脿 i v铆ric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l鈥檃nimal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haur脿 de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos despr茅s de la data d鈥檃dopci贸 per practicar-li l鈥檈sterilitzaci贸, sense cap m茅s despesa.

En cas que l鈥檈sterilitzaci贸 es realitzi en un altre centre o cl铆nica veterin脿ria no concertada, s鈥檋aur脿 de presentar un comprovant de l鈥檈sterilitzaci贸 signat per un veterinari col鈥egiat dins del termini m脿xim de 6 mesos.

adoptar2Si l鈥檃nimal adoptat es posa malalt durant el peri貌de de vuit dies despr茅s de la data d鈥檃dopci贸, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d鈥櫭▁it en el tractament o l鈥檕pci贸 d鈥檃doptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L鈥橝ssociaci贸 protectora no es pot fer responsable de malalties cong猫nites, adquirides o heredit脿ries que es presentin m茅s enll脿 de vuit dies despr茅s de l鈥檃dopci贸.

L鈥檃doptant s鈥檋a de comprometre鈥檚 a:

- Complir d鈥檃cord amb la legislaci贸 vigent, la normativa de tinen莽a d鈥檃nimals i l鈥檃lta al cens del municipi de resid猫ncia habitual en el termini d鈥檜n mes des de la data d鈥檃dopci贸.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l鈥檃nimal adoptat en condicions adequades, oferir-li l鈥檃tenci贸 i l鈥檈stima que requereix, i proporcionar-li alimentaci贸, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educaci贸 per evitar qualsevol signe d鈥檃gressivitat, aix铆 com les revisions veterin脿ries peri貌diques imprescindibles per la protecci贸 de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l鈥檃nimal adoptat amb fins lucratius ni d鈥檈xperimentaci贸. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l鈥橝ssociaci贸 Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les seg眉ents races: akita inu, terrier staffordshire americ脿, bullmastif, d貌berman, dog argent铆, dog de bordeus, fila brasileiro, mast铆 napolit脿, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japon猫s, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haur脿 d鈥檕btenir la llic猫ncia per a la tinen莽a i conducci贸 de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variaci贸 de les dades que figuren a l鈥橝cord d鈥橝dopci贸 en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variaci贸.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d鈥橝bril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text ref贸s de la Llei de Protecci贸 dels Animnals

KELI

Cadell trobat a la zona de la isoladora de Cass脿 de la Selva el dia 28 de Juny 2017, sense microxip.

DSC02397

Arriba en males condicions i problemes de pell, a la seva arribada es trasllada a la cl铆nica veterin脿ria per a la seva exploraci贸, es realitzen les probes de diagn貌stic corresponents i es detecta Sarna Demodex, s'inicia el tractament prescrit. Aprox. naix. 28/03/2017. A la seg眉ent revisi贸 comen莽a a cr猫ixer el p猫l per貌 s'ha de continuar amb el tractament diari prescrit, es desparasita internament. En la seg煤ent revisi贸 ha millorat molt, el p猫l continua creixent, per貌 es continua amb el tractament diari per la sarna i s'administra la primera vacuna. Agost de 2017, despr茅s de 2 mesos de tractament, la Keli t茅 l'alta en el tractament per sarna, es revacuna i desparasita tant internament com externament. S'esterilitza. Al llarg dels seg眉ents anys es revisa, revacuna i desparasita anualment. Durant el mes de maig de 2021 es realitza testos de leishmania a diferents gossos, la Keli amb resultat positiu. S'inicia tractament prescrit durant 40 dies amb Glucantine i Aluporinol. Al seg眉ent control ha millorat molt i es continua amb aluporinol, es programa control de la leishmania en 2-3 mesos.

 

DSC03370    DSC03364

DSC03372    DSC03369

DSC03365    DSC03378

DSC03377

En la darrera revisi贸 veterin脿ria de finals d'agost la Keli t茅 l'alta en el seu tractament per la sarna , est脿 del tot curada! Ara busca una familia que la cuidi per sempre i li doni una segona oportunitat!

 

keli1    keli2

keli3    keli4

keli6  keli5

La Kely ja 茅s tota una senyoreta , ha crescut a la protectora i es mereix est脿 envoltada del calor d'una familia i cr猫ixer junt a ella, us animeu a con猫ixela? 脡s una cadelleta simp脿tica, carinyosa i juguetona! amb la seva amigueta Fosca es porten de meravella i amb la resta de companys tamb茅, 茅s molt sociable tant en mascles com en femelles, i atenta, afectuosa i carinyosa amb les persones. Veniu un dia a con猫ixela, us enamorareu!

 

Avu铆, 14 de Mar莽 de 2018, despr茅s de varies visites la Keli ha enamorat una familia alt empordanesa, buscaven augmentar la familia i un nou company o companya per al seu gosset, i la Keli ha sigut la que millor ha interactuat tant amb ells com amb el seu gos Ruso. Han decidit realitzar una acollida preadopci贸 a veure com s'adapta a casa amb la familia i el seu nou company can铆, de ben segur que anir脿 tot b茅 i ben aviat ens confirmar脿n la seva adopci贸!Avu铆, 21 de Mar莽 de 2018, la familia acollidora ha tingut que tornar a la Keli ja que el seu gos Ruso no s'ha adaptat, no accepta a la Keli.. ens comenta la familia que 茅s una gosseta bon铆ssima i creient...

Ara esperem que la Keli trobi ben aviat una familia adoptiva!

 

 

 


 


                 

 

 

 

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Mitj脿
  • Sexe: Femella
  • Edat: Jove
  • Urg猫ncia: Alta
  • Nom: aprox. naix. 28/03/2017
More in this category: « Cloe Fluffy »

Donacions paypal

Amount: 

Adre莽a

c/ Pont de Molins, n潞 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE