TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.

ADOPCIÓ GOS (*)

MASCLE
 
 -XIP + VACUNA DONATIU 60EUROS
-CANVI DE NOM + VACUNA DONATIU 40 EUROS
 -XIP + VACUNA + CASTRACIÓ DONATIU 150EUROS
FEMELLA  
 -XIP o CANVI DE NOM + VACUNA + ESTERILIZACIÓ DONATIU 180EUROS
 SI ES VOL:  
 -REALITZAR EL TEST DE LESMÀNIA DONATIU   20EUROS
 -OBTENIR EL PASSAPORT DONATIU   10EUROS

ADOPCIÓ GAT (*)

MASCLE
 
 -XIP + VACUNA DONATIU   40EUROS
-XIP + VACUNES + TEST FIV+LEFV DONATIU   50EUROS
 -XIP + VACUNA + CASTRACIÓ DONATIU   80EUROS
-XIP + VACUNES + TEST FIV+LEFV CASTRACIÓ DONATIU 100EUROS
FEMELLA  
 -XIP + VACUNA + ESTERILIZACIÓ DONATIU 140EUROS
 -XIP + VACUNA +TEST FIV+ ESTERILIZACIÓ DONATIU 145EUROS
 

adoptar4
(*) les taxes poden variar ja que els actes que impliquen despeses de material i serveis veterinàris estàn subjectes a les modificacions de l’ IVA, en constant 
revisió i modificació.


Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

KELI

Cadell trobat a la zona de la isoladora de Cassà de la Selva el dia 28 de Juny 2017, sense microxip, algú la reconeix?

DSC02397

Arriba en males condicions i problemes de pell, es trasllada a la clínica veterinària per a la seva exploració, es realitzen les probes de diagnòstic corresponents i es detecta Sarna Demodex, s'inicia el tractament prescrit. A la següent revisió comença a crèixer el pèl però s'ha de continuar amb el tractament diari prescrit, es desparasita internament. En la segúent revisió ha millorat molt, el pèl continua creixent, però es continua amb el tractament diari per la sarna i s'administra la primera vacuna.

La Keli busca una casa d'acollida en una o dues setmanes, la sarna demodex no és contagiosa ni en persones ni altres animals, l'equip de veterinaris de la protectora necessita aquest temps abans de que la Keti vagi a la casa d'acollida per observar diàriament la seva millora, ja que a vegades tenir aquesta sarna implica d'altres enfermetats que no es veuen fins passat un temps, d'aquesta manera la Keli podrà anar en una familia d'acollida amb un control i estabilitat conegut per l'equip de veterinaris.

Tots els interessat en acollir la Keti que es posin en contacte amb la protectora, Gràcies! La casa d'acollida rebrà totes les indicacions, controls i medicació de l'equip de veterinaris de la protectora. Amb ajuda de SOS ppp tenim una possible acollida, pendent de confirmar!

Veieu com li està creixent el pèl a la Kely i que guapa que està! encara està en tractament diari per la sarna però es troba molt bé, és una gosseta molt carinyosa i juganera!!

El 29 d'Agost de 2017, després de 2 mesos de tractament, la Keli té l'alta en el tractament per sarna, es revacuna i desparasita tant internament com externament.

 

DSC03370    DSC03364

DSC03372    DSC03369

DSC03365    DSC03378

DSC03377

En la darrera revisió veterinària de finals d'agost la Keli té l'alta en el seu tractament per la sarna , està del tot curada! Ara busca una familia que la cuidi per sempre i li doni una segona oportunitat!

 

keli1    keli2

keli3    keli4

keli6  keli5

La Kely ja és tota una senyoreta , està creixent a la proctectora i es mereix està envoltada del calor d'una familia i crèixer junt a ella, us animeu a conèixela? És una cadelleta simpàtica, carinyosa i juguetona! amb la seva amigueta Fosca es porten de meravella i amb la resta de companys també, és molt sociable tant en mascles com en femelles, i atenta, afectuosa i carinyosa amb les persones. Veniu un dia a conèixela, us enamorareu!

 

Avuí, 14 de Març de 2018, després de varies visites la Keli ha enamorat una familia alt empordanesa, buscaven augmentar la familia i un nou company o companya per al seu gosset, i la Keli ha sigut la que millor ha interactuat tant amb ells com amb el seu gos Ruso. Han decidit realitzar una acollida preadopció a veure com s'adapta a casa amb la familia i el seu nou company caní, de ben segur que anirà tot bé i ben aviat ens confirmaràn la seva adopció!

DSC05411

LA KELI AMB LA FAMILIA ACOLLIDORA ALT EMPORDANESA!

Avuí, 21 de Març de 2018, la familia acollidora ha tingut que tornar a la Keli ja que el seu gos Ruso no s'ha adaptat, no accepta a la Keli.. ens comenta la familia que és una gosseta boníssima i creient...

Ara esperem que la Keli trobi ben aviat una familia adoptiva!

 

 

 


 


                 

 

 

 

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Mitjà
  • Sexe: Femella
  • Edat: Cadell
  • Urgència: Alta
  • Nom: 6-7 mesos aprox.
More in this category: « Cloe Fluffy »

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Ruta