TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

ESTASKI

Gos trobat zona carrer La Pobla de Pontós el dia 7 de Juliol de 2017,  sense microxip.

DSC02600

En la revisió vterinària es troba dins la normalitat però s' observen crostes a l'orella per picada, es vacuna i desparasita. En la següent revisió es troba bé, es revacuna i desparasita tant internament com externament. En la següent revisió es troba bé, castració a 28/08/2017. Al llarg dels següents anys es revisa, revacuna i desparasita anualment . Al mes de Juliol de 2018 es diagnostica positiu en Leishmania, s'inicia el tractament amb Aluporinol i Glucantine. Durant els últims 3 anys s'han realitzat 18 serologies de leishmania i s'ha tractat amb Glucantine i Aluporinol, a dia d'avuí, Juliol de 2021, ha baixat el títol i té prescrit només les pastilles d'Aluporinol, i es realitzarà una nova serologia en 6 mesos.

L' Estasky és un gosset de tamany gran i aproximadament naixement 01/03/2016. Quan va arribar era un gos una mica reservat amb les persones al principi, desconfiava una mica, però al cap d'un ratet ja s'acostava a demanar-te mimus, a dia d'avuí podem dir que és un gos sociable amb tothom i li encanta el contacte humà. Amb els seus companys canins també es mostrava un pèl desconfiat i segons amb qui es porta millor i amb qui no tant, conviu amb una femella i un mascle. Al pati d'esbarjo disfruta corrent i jugant juntament amb d'altres gossos dels tancats dels costats. Ara l' Estaski desitja formar part d'una familia, que l'estimi i cuidi per sempre, tenint en compte que hauràn de proporcionar la medicació diària d'Aluporinol i quan toqui haurà de fer els controls pertinents de la Leishmania. Vols ser tú el seu àngel i donar-li una nova oportunitat? Vine un dia a conèixel!

 

DSC03611    DSC03612

DSC03617    DSC03616

estaski  estaski1

estaski2  estaski3

estaski4  estaski5

estaski6  estaski7

 

DSC01683     DSC01684

DSC01686     DSC01687

DSC01285     DSC01290

 

 

 

 

 

 

 


 


                 

 

 

 

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Gran
  • Sexe: Mascle
  • Edat: Adult
  • Urgència: Alta
  • Nom: Naix. 01/03/2016
More in this category: « Mac Cloe »

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE