TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.

ADOPCIÓ GOS (*)

MASCLE
 
 -XIP + VACUNA DONATIU 60EUROS
-CANVI DE NOM + VACUNA DONATIU 40 EUROS
 -XIP + VACUNA + CASTRACIÓ DONATIU 150EUROS
FEMELLA  
 -XIP o CANVI DE NOM + VACUNA + ESTERILIZACIÓ DONATIU 180EUROS
 SI ES VOL:  
 -REALITZAR EL TEST DE LESMÀNIA DONATIU   20EUROS
 -OBTENIR EL PASSAPORT DONATIU   10EUROS

ADOPCIÓ GAT (*)

MASCLE
 
 -XIP + VACUNA DONATIU   40EUROS
-XIP + VACUNES + TEST FIV+LEFV DONATIU   50EUROS
 -XIP + VACUNA + CASTRACIÓ DONATIU   80EUROS
-XIP + VACUNES + TEST FIV+LEFV CASTRACIÓ DONATIU 100EUROS
FEMELLA  
 -XIP + VACUNA + ESTERILIZACIÓ DONATIU 140EUROS
 -XIP + VACUNA +TEST FIV+ ESTERILIZACIÓ DONATIU 145EUROS
 

adoptar4
(*) les taxes poden variar ja que els actes que impliquen despeses de material i serveis veterinàris estàn subjectes a les modificacions de l’ IVA, en constant 
revisió i modificació.


Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

XISCA escapada d'acollida

Avís recollida gos trobat zona Barri de Rinadal de Maçanet de Cabrenys el 16 de Setembre 2017, recollida el 3 de Novembre de 2017, sense microxip. Algú la reconeix?

En la revisió veterinària es troba dins la normalitat, es vacuna i desparasita. En la següent revisió es troba bé, es revacuna i desparasita de nou tant internament com externament.

Aquesta preciosa peludeta és la Xisca, una gosseta cadelleta d'aproximadament 1any d'edat i de tamany mitjà. La Xisca va arribar molt i molt espantada, no sabem que ès el que li ha passat però és molt poruga amb les persones i no tant amb les companyes canines, quan la volies veure s'amagava a la caseta i no en sortia... a dia d'avuí, i després de treballar-hi s'ha aconseguit que perdi una mica la por i que torni a agafar confiança amb l'èsser humà però amb molta paciència, a les passejades costa una mica en quant a la corretja però quan agafa el ritme ja té menys por, inicialment continua mostrant-se poruga però al cap d'un rato ja es més receptiva, i li agrada que l'acaronin suaument. Ara la Xisca busca una segona oportunitat amb una nova familia adoptiva, que entengui la seva situació, les seves pors... i que tingui temps i paciència per dedicar-se a ella, i donar-li el temps que necessiti per tornar agafar confiança amb les persones. Ella de ben segur que entregarà tot el seu amor i fidelitat al seu nou àngel, vols ser tú? Vine un dia a conèixela

 

xisca6    xisca2

xisca1    xisca9

xisca5    xisca8

Avuí, 4 de Gener de 2018, la Xisca ha enamorat a una familia gironina que l'acollirà en preadopció per veure com s'adapta a la familia, en breu rebrem notícies, desitgem que tot vagi bé i aviat ens confirmin la seva adopció.

DSC04902

LA XISCA AMB LA FAMILIA ACOLLIDORA GIRONINA!

ATENCIÓ! La Xisca s'ha escapat de la casa d'acollida el dia de Reis , 6 de Gener de 2018, per la zona de Galliners de Sant Esteve de Guialbes (Pla de l'Estany), si algú la veu que ens avisi siusplau, tant la familia acollidora com nosaltres estem molt preocupats. Gràcies

La familia d'acollida ens comenta que no veuen la Xisca per la finca però li posen menjar i és menjat, els oferim la gàbia la trampa i la venen a buscar le dia 12 i el dia 15 la tornen sense èxit la Xisca no ha entrat. Unes setmanes després ens comenten que l'han vist enmig de les vaques de la finca i els tornem a deixar la gàbia trampa el dia 29 fins el 13 de Febrer, sense èxit la Xisca no ha entrat i ens comenten que fa uns dies que no la veuen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


                 

 

 

 

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Mitjà
  • Sexe: Femella
  • Edat: Cadell
  • Urgència: Alta
  • Nom: 1 - 1'5 any aprox.
More in this category: « HULL ROCK »

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Ruta