TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.

ADOPCIÓ GOS (*)

MASCLE
 
 -XIP + VACUNA DONATIU 60EUROS
-CANVI DE NOM + VACUNA DONATIU 40 EUROS
 -XIP + VACUNA + CASTRACIÓ DONATIU 150EUROS
FEMELLA  
 -XIP o CANVI DE NOM + VACUNA + ESTERILIZACIÓ DONATIU 180EUROS
 SI ES VOL:  
 -REALITZAR EL TEST DE LESMÀNIA DONATIU   20EUROS
 -OBTENIR EL PASSAPORT DONATIU   10EUROS

ADOPCIÓ GAT (*)

MASCLE
 
 -XIP + VACUNA DONATIU   40EUROS
-XIP + VACUNES + TEST FIV+LEFV DONATIU   50EUROS
 -XIP + VACUNA + CASTRACIÓ DONATIU   80EUROS
-XIP + VACUNES + TEST FIV+LEFV CASTRACIÓ DONATIU 100EUROS
FEMELLA  
 -XIP + VACUNA + ESTERILIZACIÓ DONATIU 140EUROS
 -XIP + VACUNA +TEST FIV+ ESTERILIZACIÓ DONATIU 145EUROS
 

adoptar4
(*) les taxes poden variar ja que els actes que impliquen despeses de material i serveis veterinàris estàn subjectes a les modificacions de l’ IVA, en constant 
revisió i modificació.


Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

JACQUES ADOPTAT

Avís recollida gos trobat zona Veïnat del Terri de SantJulià de Ramis el dia 14 de Febrer de 2018, sense microxip.

Arriba amb ferides potes davanteres i possibles problemes vista. En la revisió veterinària es detecta Uveitis als ulls s'inicia tractament prescrit, es decten les ungles llargues i ferides varies, s'inicia tractament. Es realitza test de leishmania i control ronyó, pendent de resultat. El resultat del test de Leishmania és positiu (seropositiu alt) s'inicia tractament amb Glucantine i Aluporinol. El resultat de control de ronyó es troba dins la normalitat. En la següent revisió es troba millor però s'ha de continuar amb el tractament als ulls, es desparasita.

 test leishmania jacques1

S'observa que en Jacques no està bé, està més prim, moix i apàtic, es realitza control veterinari i analítica del ronyó, el resultat dóna valors alterats, el ronyó comença a no funcionar gaire bé, es continua amb el tractament leishmania aturant glucantine. Es realitza control test de leishmania amb resultat seropositiu molt alt. Es torna a realitzar analítíca ronyó i el resultat dóna valors més alterats, ha empitjorat, s'inicia tractament prescrit i a més, s'administra diàriament IRC-Vet un complement per la insuficiència renal. Després d'uns dies de tractament s'observa millora anímica, ja no esta apàtic i es mostra més receptiu. Es realitza control veterinari setmanal.

test leishmania jacques2

 

Aquest bonic peludet és en Jacques, un gosset d'edat adulta i de tamany gran, d'aproximadament 5-6 anys. En Jacques és un gos molt carinyós i simpàtic amb les persones, està molt atent quan es troba al teu costat i busca mimitos i caricies. És un gos de caràcter tranquil i a les passejades a l'exterior camina tranquilament i no estira gens de la corretja, està molt pendent de la persona que el passeja de qui en busca continuament el contacte. Es porta bé amb els companys canins i al pati d'esbarjo li agrada anar investigant calmadament tot el seu entorn i jaure a l'herba, però també té els seus moments d'esbarjo i corre junt amb els companys perseguint pilotes i joguines. En Jacques tot i tenir l'enfermetat de la Leshmania arribarà el dia en què estarà controlada i solsament necessitarà una pastilla diària. Ara en Jacques busca una familia de nou, que el cuidi i estimi  per sempre més, vols ser tú? Vine un dia a conèixel.

 

jacques1     jacques4

 

jacques2     jacques3

 

Avui dia 17 de Novembre de 2018 en Jaques s'en va d'acollida!!

Avui 1 de Desembre de 2018 en Jaques se'n va amb la seva nova familia adoptiva!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


                 

 

 

 

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.