TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

LADY ADOPTADA

Avís recollida Ajuntament per ordre de desnonament de la vivenda carrer Llevant de Cervià de Ter dia 19 de Febrer de 2018, sense microxip.

En la revisió veterinària es troba dins la normalitat, es vacuna i desparasita. En la següent revisió es troba bé, es vacuna i desparasita de nou tant internament com externament.

Aquesta bonica peludeta és la Lady, una gosseta de tamany mitjà-gran d'aproximadament 3 anys. La Lady és una gosseta simpàtica i carinyosa amb les persones, amb els companys canins s'hi porta molt bé. Al pati d'esbarjo li agrada correr i jugar junt amb els companys darrera pilotes i joguines que li llancen cuidadors i voluntaris, també li agrada anar al seu aire calmadament per olorar cada racó. A les passejades a l'exterior amb els voluntaris es porta molt bé, camina tranquilament i no estira de la corretja, està molt pendent de qui el passeja i en busca el contacte. Ara la Lady necessita una nova familia, una nova oportunitat amb qui poder gaudir de la companyiahumana, vols ser tú el seu nou company? Vine un dia a conèixela, t'encantarà!

  

ladyy1     ladyy2

 

ladyy3

Avuí, 24 de Març de 2018, l' Associació Som Amics dels Animals.Cat acull la Lady en Difusió per ajudar a trobar-li una familia i llar definitiva, que siguis molt feliç a la casa d'acollida i aviat, entre tots, trobem una familia per tú! En breu rebrem notícies de la casa d'acollida.

La Beatriz, la casa d'acllida ens explica: 

La Lady es súper buena, se porta genial con todo el mundo, es especialmente buena y dulce con niños, incluso muy chiquitines. No se despega de ti, ni se escapa. Solo quiere jugar y mimos. Es muy obediente y se lleva bien con todo tipo de perrines. Es protectora de la casa y de los suyos, pero nunca agresiva con nadie.

 

Screenshot 2018-03-25-21-04-32     Screenshot 2018-03-25-21-04-49     Screenshot 2018-03-25-21-04-57

 

Screenshot 2018-03-25-21-05-29      Screenshot 2018-03-25-21-05-12

 

5 de Desembre de 2020  La famiia acollidora ha formalitzat l'adopció de la Lady, els desitgem tota la felicitat!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


                 

 

 

 

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE