TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

SAIKO acollida preadopció

Avís ajuntament recollida gossos per defunció del propietari, la familia no se'n pot fer càrrec, en Saiko és el pare d'en Chuqui. El dia 20 de Març de 2018 a Sant Julià de Ramis, sense microxip.

En la revisió veterinària es troba dins la normalitat, es vacuna i desparasita.  S'observa femta pastosa s'inicia tractament prescrit. En el següent control es troba bé i té l'alta. En la següent revisió es troba bé, es revacuna i desparasita tant internament com externament.

Aquest bonic gosset és en Saiko, un gos jove d'aproximadament 3anys i de tamany mitjà, requerirà adquirir llicència ppp per a la seva adopció al tractar-se d'un encreuamanent de gos raça pitbull. En Saiko és un gosset simpàtic i carinyós amb les persones, va arribar una mica tristot per la seva nova situació ja que el seu propietari va morir i ningú de la familia es podia fer càrrec d'ell, al igual que el seu fill Chuqui, però a dia d'avuí estan tranquils i desitgen trobar una nova familia, si pot ser adopció conjunta millor, ja que sempre han conviscut junts, i aquí a la protectora també hi conviuen junts al tancat. Amb els altres gossos al pati d'esbarjo s'hi porta molt bé, li agrada jugar i correr darrera la pilota. Als passejos a l'exterior no estira de la corretja i passeja tranquilament, està pendent de qui el passeja i és força obedient. Ara en Saiko busca una familia de nou, que la cuidi i estimi per sempre més, vols ser tú el seu nou company? Vine un dia a conèixel, t'agradrà!

 

 saiko      saiko1

 

saiko3       saiko4

 

saiko5      saiko6

 

saikochuqui      saikochuqui1

 

DSC01550     DSC01554

DSC01555     DSC01556

DSC01572     DSC01591

 

12 d'Agost de 2020  Després de varies visites en Saiko junt amb el seva companya Mei ha enamorat aquesta familia alt empordanesa que l'acull en preadopció per conèixe'l una una mica més, veure com s'adapta a casa i amb el nou company caní... desitgem que tot vai bé i avait ens confirmin la seva adopció!

DSC02786

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


                 

 

 

 

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Mitjà
  • Sexe: Mascle
  • Edat: Jove
  • Urgència: Alta
  • Nom: 3 - 3'5 anys aprox.
More in this category: « ARGUS ISMO/ ODIN »

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Ruta