TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L鈥檃dopci贸, en terminologia de normativa, 茅s una cessi贸 de la cust貌dia de l鈥檃nimal per part de l鈥橝ssociaci贸 Protectora a l鈥檃doptant. Per tant, l鈥橝ssociaci贸 Protectora t茅 dret de fer-ne un seguiment i l鈥檃doptant no hi ha de posar impediments.

La identificaci贸 i esterilitzaci贸 de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacci贸 de l鈥檃nimal.
L鈥檃dopci贸 de l鈥檃nimal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d鈥檃dopci贸 i rebre l鈥檃nimal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la r脿bia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i 鈥渢os de les gosseres鈥 per cadells), identificat (identificaci贸 electr貌nica amb la implantaci贸 d鈥檜n microxip homologat ) i, si 茅s un adult, esterilitzat. La vacunaci贸 t茅 una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d鈥檕rigen bacteri脿 i v铆ric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l鈥檃nimal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haur脿 de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos despr茅s de la data d鈥檃dopci贸 per practicar-li l鈥檈sterilitzaci贸, sense cap m茅s despesa.

En cas que l鈥檈sterilitzaci贸 es realitzi en un altre centre o cl铆nica veterin脿ria no concertada, s鈥檋aur脿 de presentar un comprovant de l鈥檈sterilitzaci贸 signat per un veterinari col鈥egiat dins del termini m脿xim de 6 mesos.

adoptar2Si l鈥檃nimal adoptat es posa malalt durant el peri貌de de vuit dies despr茅s de la data d鈥檃dopci贸, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d鈥櫭▁it en el tractament o l鈥檕pci贸 d鈥檃doptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L鈥橝ssociaci贸 protectora no es pot fer responsable de malalties cong猫nites, adquirides o heredit脿ries que es presentin m茅s enll脿 de vuit dies despr茅s de l鈥檃dopci贸.

L鈥檃doptant s鈥檋a de comprometre鈥檚 a:

- Complir d鈥檃cord amb la legislaci贸 vigent, la normativa de tinen莽a d鈥檃nimals i l鈥檃lta al cens del municipi de resid猫ncia habitual en el termini d鈥檜n mes des de la data d鈥檃dopci贸.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l鈥檃nimal adoptat en condicions adequades, oferir-li l鈥檃tenci贸 i l鈥檈stima que requereix, i proporcionar-li alimentaci贸, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educaci贸 per evitar qualsevol signe d鈥檃gressivitat, aix铆 com les revisions veterin脿ries peri貌diques imprescindibles per la protecci贸 de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l鈥檃nimal adoptat amb fins lucratius ni d鈥檈xperimentaci贸. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l鈥橝ssociaci贸 Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les seg眉ents races: akita inu, terrier staffordshire americ脿, bullmastif, d貌berman, dog argent铆, dog de bordeus, fila brasileiro, mast铆 napolit脿, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japon猫s, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haur脿 d鈥檕btenir la llic猫ncia per a la tinen莽a i conducci贸 de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variaci贸 de les dades que figuren a l鈥橝cord d鈥橝dopci贸 en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variaci贸.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d鈥橝bril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text ref贸s de la Llei de Protecci贸 dels Animnals

CIAN acollit

Gosset abandonat zona Girona, sense microxip.

A Girona se li detecta leishmania i es realitza tractament, arriba a la protectora amb tractament prescrit de pastilles d'Aluporinol. En la revisi贸 veterin脿ria per l'equip de veterinaris de la protectora es detecta catarates senils, hi veu per貌 poc, la boca malament, es continua amb la medicaci贸 d' Aluporinol i es programa control de la leishmania i hto en 15 dies. En la seg眉ent revisi贸 es detecta infecci贸 als queixals i otitis bilateral , s'inicia tractament prescrit, i es realitza anal铆tica leishmania i hto. El resultat de la leishmania es de 1/320 s'inicia tractament amb Glucantine i Aluporinol, el resulat de la hto i rony贸 茅s de valors normals. En el seg眉ent control est脿 millor per貌 cal continuar el tractament de la otitis. En el seg眉ent control est脿 millor de la otitis est脿 millor per貌 s'ha de continuar el tractament.

Aquest preci贸s iaiet rosset 茅s en Ciann, un gos d'edat avan莽ada de m茅s de 8-9 anys i de tamany petit-mitj脿. En Ciann 茅s un gos de car脿cter molt tranquil, i 茅s cariny贸s amb les persones i sociable amb els altres gossos. En Ciann busca una familia adoptiva o d'acollida que vulgui un gos adult com a company, que entengui que est脿 delicat de la salut i que necesitar脿 seguir controls veterinaris i tractaments. Vols ser t煤 el seu nou angelet?  Vine un dia a con猫ixel, t'enamorar脿!

 

cian     cian1

 

cian3     cian4

 

cian5

 

En Ciann 茅s acollit per la Pepi, que buscava un gos adult i tranquil, quan va venir de visita li vam explicar el cas particular d'en Ciann amb les atencions, cures i tractaments veterinaris que necessita... ho vol pensar un dies. En els seg眉ents dies ens confirma que s铆, que acollir脿 en Ciann, i el cuidar脿 seguint els tractaments veterinaris que li explica la veterin脿ria i la medicaci贸 subministrada per la protectora, vindr脿 quinzenalment a fer els controls veterinaris requerits. Ens alegrem molt铆ssim pel iaiet Ciann que on pot estar millor 茅s una casa i envoltat d'una familia.

DSC05867

EN CIANN AMB LA FAMILIA ACOLLIDORA!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


                 

 

 

 

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Petit
  • Sexe: Mascle
  • Edat: Adult
  • Urg猫ncia: Alta
  • Nom: m茅s de 8 anys
More in this category: « WHITE Gateta cas extern »

Donacions paypal

Amount: 

Adre莽a

c/ Pont de Molins, n潞 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE