TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

KOR acollida preadopció

Avís recollida ajuntament gos trobat pel Barri de LLagostera del municipi de Llers el dia 27 de Juliol de 2018, sense microxip. 

En la revisió veterinària es troba molt prim, amb queratitis bilateral, ulceracions als pavellons auriculars severa, ganglis poplitis molt augmentats, possible leishmania, es realitza analítica hemograma es detecta anèmia, s'envia test de leishmania al laboratori, es realitzen serologies de ronyó i fetge amb valors normals, conjuntivitis i hiperflexió dels carps, s'inicia trcatament prescrit. El resultat del test de leishmania és positiu 1/160 s'inicia tractament prescrit amb Glucantine i Aluporinol. En la següent revisió es troba millor, es vacuna i desparasita interna i externament.

KOR test leishmania.1

En Kor és un gosset molt dolç i simpàtic d'uns 3 anyets aproximadament, i de tamany gran-mitjà. En Kor és un gos que et dona la seva confiança, t'entrega la seva ànima desde la primera mirada. En Kor passeja molt bé, camina tranquil.lament al teu costat, és pacient i li encanta fer nous amics gossos, ignora totalment als gats i té un caràcter execpcional amb els humans. Ara en Kor busca una familia adoptiva responsable i que l'estimi molt. Vols ser tú la seva nova familia? Vine un dia a conèixe´l, t'encantarà!! Per a la seva adopció es requereix la llicència ppp.

 

kor     kor5

 

kor2     kor1

 

Després de dues visites en Kor ha enamorat aquesta parella del Vallès Occidental i és acollit el dia 2 de Març de 2019, desitgem que tot vagi bé i aviat ens confirmin la seva adopció!

Finalment la familia del Vallès ha fet acollida difusió d'en Kor, però al mes de Miag del 2019 el tornen ja que no acaba d'integrar-se amb els gats que tenen...

DSC08280

 

Però en Kor té la magnífica sort que els nostres voluntaris Marina i Juli el continuaràn acollint en Difusió per així entre tots trobar la familia per en Kor! Maig2019

DSC08870

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


                 

 

 

 

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Gran
  • Sexe: Mascle
  • Edat: Jove
  • Urgència: Alta
  • Nom: 3 - 3'5 anys aprox.
More in this category: « ROCKY ANKA »

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE