TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

CHASI ADOPTAT

Avís Ajuntament gos trobat zona Rally Sud de Figueres el 12 de Desembre de 2018. Sense microxip.

En la revisió veterianaria es troba dins de la normalitat però molt prim, es vacuna i desparasita tant internament com externament. S'observa femta líquida i s'inicia tractament prescrit. En la seguent revisió es revacuna i desparasita de nou, i es continua amb el tractament prescrit. No millora la femta i s'agafa mostra per microspcòpi òptic i s'inicia dieta intestinal prescrita, el resultat és negatiu i es continua amb el tractament. No acaba de millorar i es realitza analítica general, tli, folats i vitamina b12. El resultat de l'analitica és correcte però amb dèficit de vitamina B12  analitica Chasi.1  s'inicia tractament prescrit amb Cromatonbic B12 solució injectable durant 4 setmanes, es continua tractament prescrit i s'inicia dieta intestinal amb Pinso Royal Canine Gastroinstestinal. Al següent control es continua amb el tractament amb injectables Vit.B12  durant 6 setmanes més i es continua amb el pienso Gastrointestinal. Al segúent control es realitza nova analitica de VitB12 i folats , i test Leishmania, Erlichia i Babesia  analitica Chasi.2  amb resultat negatiu i es finalitza tractament injectables i es continua amb dieta pinso Gastrointestinal i la femta ha millorat una mica. Es realitza control de'analitica de Vit.B12 i folats  analitica Chasi.3   amb resultat normal però enacara a vegades continua amb femta semisòlida o pastosa, es recomana provar pienso Hipoalergèrnic Royal Canine o bé de patata i peix i  en 6 mesos repetir analítica, iniciem pienso Hipoalergènic Royal Canine, es revacuna i desparasita de nou tant internament com externament. Observem que la femta no millora i empitjora lleugerament, iniciem dieta de pinso de patata i peix i el resultat és una millora, s'observa que el pinso que li va més bé és el Gastrointestinal de Royal Canine o bé el de patat i peix. Castració.

En Chasi és un gosset d'uns 2 anys aproximadament de mida mitjana. En Chasi és un gosset una mica insegur que quan va arribar estava molt espantat, molt desconfiat amb la gent. A l'hora del passeig li costa una mica sortir, però un cop se li fica la corretja va caminant amb algú de por però al teu costat sempre, en quan et pares  es tira a terra i busca el teu contacte. Hi han moviments i sorolls que li fan por, s'esta treballant perque en Chasi comenci a confiar amb les persones i així poder gaudir d'un passeig i de l'estima dels humans sense por, amb total confiança. A l'hora del pati és molt sociable amb altres gossos. Ara en Chasi està buscant una familia adoptiva que vulgui de dedicar-se a ell al 100%, que entengui les seves pors i tingui molta paciencia així amb el temps perdra les pors, es mostrarà més obert i carinyós. Vols ser tú qui ajudi aquest bonic pelut? vine un dia a conèixel!T'encantarà!!

 

chasi6     chasi4

 

chasi3     chasi2

 

chasi1     chasi

 

DSC07915     DSC07923

 

17 de Gener de 2020   En Chasi ha enamorat aquesta familia alt empordanesa que l'acull en preadopció per conèixe'l una mica més, veure com s'adapta a casa, a la familia, al nou company caní... La familia acollidora continua la recomanació de pienso Gastroinsteninal o bé de patat i peix.  Desitgem que tot vagi bé i aviat ens confirmin la seva adopció!

5 de Febrer de 2020  La familia acollidroa ha formalitzat l'adopció d'en Cassi, abans Chasi, els desitgem tota la felicitat!!

DSC00812

 

 

 

 

 

 

 


 

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE