TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.

ADOPCIÓ GOS (*)

MASCLE
 
 -XIP + VACUNA DONATIU 60EUROS
-CANVI DE NOM + VACUNA DONATIU 40 EUROS
 -XIP + VACUNA + CASTRACIÓ DONATIU 150EUROS
FEMELLA  
 -XIP o CANVI DE NOM + VACUNA + ESTERILIZACIÓ DONATIU 180EUROS
 SI ES VOL:  
 -REALITZAR EL TEST DE LESMÀNIA DONATIU   20EUROS
 -OBTENIR EL PASSAPORT DONATIU   10EUROS

ADOPCIÓ GAT (*)

MASCLE
 
 -XIP + VACUNA DONATIU   40EUROS
-XIP + VACUNES + TEST FIV+LEFV DONATIU   50EUROS
 -XIP + VACUNA + CASTRACIÓ DONATIU   80EUROS
-XIP + VACUNES + TEST FIV+LEFV CASTRACIÓ DONATIU 100EUROS
FEMELLA  
 -XIP + VACUNA + ESTERILIZACIÓ DONATIU 140EUROS
 -XIP + VACUNA +TEST FIV+ ESTERILIZACIÓ DONATIU 145EUROS
 

adoptar4
(*) les taxes poden variar ja que els actes que impliquen despeses de material i serveis veterinàris estàn subjectes a les modificacions de l’ IVA, en constant 
revisió i modificació.


Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

ADA ADOPTADA

Avís Ajuntament cadelleta trobada zona Plaça Escultor Casamor de Navata el 22 de Gener del 2019 . Sense microxip.

5b74654ec36fd487c37a4827a65a7e86 M

En la revisió veterinaria es troba dins de la normalitat, es vacuna i desparasita tant internament com externament. Al haver estat en contacte amb en Miki, el seu company cadell positiu en enfermetat contagiosa, s'inicia tractament preventiu. Obté l'alta en la següent revisió. En el següent control es revacuna i desparasita de nou tant internament com externament. Es detecta femta pastosa i s'inicia tractament, obté l'alta un cop acabat el tractament.

Aquest preciosa petita és l' Ada, d'aproximadament 4 mesos i de tamany petit-mitjà, no sabem el tamany en l'edat adulta ja que no coneixem els seus pares però creiem que serà de tamany mitjà-gran. L'Ada com tot cadell és molt juganera, simpàtica i carinyósa, li encanta jugar amb les joguines i pilotes, i rossegar-ho tot. Creiem que és una cadelleta amb una gran capacitat d'aprenentatge, tenint en compte la seva edat és capaç d'entendre ordres simples com ara seu i vine. Amb el seu company Miky, cadellet també, s'hi porta de meravella i disfruten jugant junts. Ara l' Ada busca la seva familia adoptiva, que la cuidi i estimi per sempre més, i que no es trobi més sense la seva companyia humana. La familia adoptiva ha de tenir clar que es tracta d'un cadell i que li haurà de dedicar molt de temps i dedicació. Vols ser tú la seva nova familia? Vine un dia a conèixel, t'enamorarà!

 

 DSC08129     DSC08131

DSC08134     DSC08137

DSC08145     DSC08146

DSC08138     DSC08154

DSC08133     DSC08135

DSC08149     DSC08151

DSC08155     DSC08158

 

L' Ada ha enamorat aquesta familia alt empordanesa qui després d'un parell de visites ha decidit acollir-la en preadopció, el 5 de Març de 2019, per veure com s'adapata a la familia. Esperem tot vagi molt bé i aviat ens confirmin la seva adopció!

Avuí, 21 de Març de 2019, la familia acollidora ha formalitzat l'adopció de la Barretina, abans Ada, estàn encantats amb ella i nosaltres molt contents de que la Barretina tingui la seva nova familia!! Els desitgem tota la felicitat!

DSC08289

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.