TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

CHERRY prereserva

Avís recollida Policia Local gosseta trobada a la crta.C-65 de Cassà de la Selva el dia 22 de Febrer de 2019, sense microxip.

S'observa una clapa al lateral dret. En la revisió veterinària es troba dins la normalitat però es detecta otitis bilateral, s'inicia tractament. Es realitza raspat a la zona de la clapa amb resultat positiu en Demodex i s'inicia tractament, es vacuna i deparasita tant internament com externament. En el següent control la clapa està millor i comença a sortit pèl, es continua amb el tractament. En la segúent revisió es troba bé, es revacuna i desparasita de nou.

Aquesta preciosa cadelleta és la Cherry, d'aproximadament 1 any i de tamany mitjà. La Cherry, com a bona cadelleta, és un cul inquiet. No para quieta ni un instant, li crida l'atenció tot i només té ganes de jugar. És una gosseta simpàtica i carinyosa amb les persones,  és sociable i amigable amb els companys canins. A les passejades a l'exterior estira una mica de la corretja ja que és molt juganera i té ganes de còrrer, el més normal al tractar-se d'una cadelleta i amb una bona educació això quedarà solventat , de ben segur. Pel camí li agrada anar saludant a tothom, tant persones com d'altres gossos. Al pati d'esbarjo li encanta perseguir pilotes i joguines jugant junt amb les companyes. Ara aquesta petitona busca una familia adoptiva, que la cuidi i estimi per sempre, que li ofereixi una bona educació i paciència amb l'ensenyança ja que tots els cadells necessiten més atencions. Vols ser tú qui li regali aquesta nova oportunitat? Vine un dia a conèixe-la, t'enamorarà!  Per a la seva adopció es requereix llicència ppp.

 

cherry     cherry1

cherry2     cherry4

cherry5     cherry6

cherry7     cherry8

cherry9     cherry10

cherry11     728c7bd3d567246695d7c67c13ea65c9 M

 

Després varies visites i moltes passejades la Cherry ha enamorat aquesta familia figuerenca que l'acull en preadopció per veure com s'adapta a la familia i a la nova llar, avuí 8 d'Abril de 2019. Finalment la Cherry va ser tornada... una cadelleta que no la van saber atendre bé... 

Però a dia d'avuí aquesta dolça i carinyosa joveneta desitja formar part de la seva familia adopiva!

DSC02190     DSC02194

DSC02195     DSC02199

DSC02201     DSC02209

DSC02222     DSC02223

DSC02235     DSC02238

DSC02247     DSC02250

 

 

 


 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Mitjà
  • Sexe: Femella
  • Edat: Cadell
  • Urgència: Alta
  • Nom: 1 - 1'5 any aprox.
More in this category: « DAYRON CHUSQUI ADOPTADA »

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE