TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

BUB

Avís policia Local, recollida gos trobat zona Carrer l'Hombra de Llançà el dia 8 de Març de 2019, sense microxip.

162542c63974f866af57eea7ccaad819 M

 

Arriba en molt males condicions de salut i prim. En la revisió vetrinària es troba molt prim i problemes a la pell, es realitza un raspat amb resultat negatiu, es vacuna i desparasita tant internament com externament, té paparres. Es realitza test de leishmania, pendent de resultat. El resultat del test de leishmania és negatiu test leishmania Bub.1  presenta la pell una mica millor i s'inicia tractament prescrit, es realitza bany amb xampú específic pel tipus de pell. En el següent control sembla que comença a crèixer el pèl, es revacuna i desparasita de nou, es continua amb el tractament prescrit. Es realitza un altre bany amb xampú específic. En el següent control té l'alta del tractament, i s'inicia un altre tractament complemantari. En el següent control té l'alta i es revisarà de nou en 20-30 dies. En la segúent revisió té l'alta. Castració.

Aquest preciós gosset és en Bub, encreuament de labrador i staffordshire, de tamany mitjà. En Bub va arribar a la protectora amb molt males condicions de salut i problemes a la pell, després del tractament sanitari realitzat pel nostre equip de veterinaris ha millorat moltíssim, a més ha guanyat molt de pes, i es troba en perfectes condicions per ser adoptat i estar amb la seva nova familia. En Bub ha fet un gran canvi des de la seva arribada, tot i ser un cadellet ja ha patit molt a la vida. Això li ha fet ser una mica cautelós, però la seva innocència li fa confiar de seguida. Durant el passeig no pot parar de moure la cua, qualsevol paraula que li dius el fa posar content i com a cadellet que és fa servir molt la boca, cosa que se li ha d'anar ensenyant que deixi de fer a poc a poc. És un gos bastant tranquilet tot i que evidentment té ganes de jugar, li agrada rodolar a l'herba i és molt obedient i extramadament agraït i carinyós. Té curiositat pels gats però no els fa res. Hi ha determinats moviments que li fan por. Ara en Bub busca de nou una familia adoptiva, que el cuidi i estimi per sempre més, i que no l'abandonin mai més. Vols ser tú la seva mitja taronja? Ell entregarà tot el seu amor i fidelitat que té per donar. Vine un dia a conèixe'l, t'agradarà! Per a la seva adopció es requereix la llicència ppp.

 

bub     bub2

bub3     bub4

bub5     bub6

bub1

 

DSC01843     DSC01845

DSC01846     DSC01868

DSC01869     DSC01871

DSC01875

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Gran
  • Sexe: Mascle
  • Edat: Jove
  • Urgència: Alta
  • Nom: Naix. 07/09/2018
More in this category: « KHALO INOA reservada »

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE