TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.

ADOPCIÓ GOS (*)

MASCLE
 
 -XIP + VACUNA DONATIU 60EUROS
-CANVI DE NOM + VACUNA DONATIU 40 EUROS
 -XIP + VACUNA + CASTRACIÓ DONATIU 150EUROS
FEMELLA  
 -XIP o CANVI DE NOM + VACUNA + ESTERILIZACIÓ DONATIU 180EUROS
 SI ES VOL:  
 -REALITZAR EL TEST DE LESMÀNIA DONATIU   20EUROS
 -OBTENIR EL PASSAPORT DONATIU   10EUROS

ADOPCIÓ GAT (*)

MASCLE
 
 -XIP + VACUNA DONATIU   40EUROS
-XIP + VACUNES + TEST FIV+LEFV DONATIU   50EUROS
 -XIP + VACUNA + CASTRACIÓ DONATIU   80EUROS
-XIP + VACUNES + TEST FIV+LEFV CASTRACIÓ DONATIU 100EUROS
FEMELLA  
 -XIP + VACUNA + ESTERILIZACIÓ DONATIU 140EUROS
 -XIP + VACUNA +TEST FIV+ ESTERILIZACIÓ DONATIU 145EUROS
 

adoptar4
(*) les taxes poden variar ja que els actes que impliquen despeses de material i serveis veterinàris estàn subjectes a les modificacions de l’ IVA, en constant 
revisió i modificació.


Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

PERLA ADOPTADA

Avís Ajuntament, recollida gossa trobada darrera els contenidors de Cabanelles el dia 19 de Març de 2019, sense microxip.

En la revisió veterinària es troba dins normalitat, es vacuna i desparasita tant internament com externament. En el següent control es troba bé. En el següent control es troba bé però es detecta lleu buff cardíac, es revacuna i desparasita de nou. Es demana hora per electrocardiograma a Hospital Canis Girona. El resultat de l'ectrocardiograma es pot considerar normal, hi ha una lleugera regurgitació en la vàlvula tricuspide, però siguent cadell, i d'aquesta raça, en principi sense importància.

Aquesta preciositat és la Perla, una cadelleta d'aproximadament 7-8mesos i de tamany mitjà. La Perla és una mica tímida amb les persones al principi, però quan ja et coneix perd tota timidesa. Tot i que la Perla ha estat recent retornada no sembla preocupar-li gaire, surt ben contenta al pati d'esbarjo i a les passejades amb els companys. És una gosseta bastant moguda, com tot cadell li agrada jugar..., però el seu amor natural ho compensa. És molt sociable i carintosa. Ara només li falta tornar a estar en l'entorn familiar i gaudir mútuament en familia.

 

 perla     perla1

perla2      perla3

perla4     perla5

 

Després d'un parell de visites, la Perla ha enamorat aquesta familia alt empordanesa que l'acull, avuí 29 de Març de 2019, fins els dies reglamentaris i si tot va bé després l'acolliran en preadopció!

Una setmana després de l'acollida la familia acollidora torna la Perla perquè ens expliquen que ha fet trastades a casa... tot i haber explicat molt clar que un cadell comporta més atenció, dedicació i compromís, ja que s'ha de tenir paciència i entendre que requereix una educació, i que aquesta s'aconsegueix amb temps, que s'ha d'entendre que un cadell jugarà, rossegarà les coses, farà trastades a casa etc.. tot i això volen acollir un cadell.. i després passa el que passa, i el gosset torna a la protectora perquè és un cadell i actua com un cadell... 

DSC08474a

Estem segurs que la petita Perla trobarà la familia que entengui les seves necessitats de cadelleta..!

Avuí, 18 de Maig de 2019, la Perla viatja cap Alemania on l'espera la seva familia adoptiva, els desitgem tota la felicitat!! Gràcies Kim Burbach!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.