TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

DORA acollida preadopció

Avís ajuntament, recollida gossos trobats zona Avda.Europa de Vilamalla el dia 17 d' Abril de 2019, amb microxip sense donar d'alta a cap base de dades.

En la revisió veterinària es troba dins la normalitat però plena de paparres, es desparasita, i amb otitis bilateral, s'inicia tractament. Es vacuna i desparasita tant internament com externament. En la següent revisió es troba bé però continua amb otitis, es segueix amb el tractament, es revacuna i desparasita de nou. Esterilització.

Aquesta bonica gosseta és la dora, una gosseta adulta d'aproximadament 7 anys i de tamany mitjà-gran. La Dora és un amor de gosseta, t'agraeix cada moment des del principi. Li agraden les carícies i investigar-ho tot al voltant, no estira de la corretja als passejos. La Dora és simpàtica i carinyosa amb les persones, de caràcter tranquil, i sociable amb els compants canins. Al pati d'esbarjo li agrada passejar tranquilament junt amb els seus companys. Ara la Dora busca una segona oportunitat amb una familia adoptiva que la cuidi i estimi per sempre més, amb qui pugui acabar de passar la seva vida. Vols ser tú la seva nova familia? Vine un dia conèixer-la , t'agradarà!

 

dora2      dora3

dora4     dora5

dora1

 

11 d'Octubre de 2019  La nostra voluntària Marina acull la Dora en acollida difusió, ajudarà a la Dora a trobar familia i fins aleshores estarà a casa junt amb els altres companys canins, desitgem que entre tots aviat trobi la seva mitja taronja!

DSC09886

Explicacions i foros de la casa d'acollida:

Dora es una abuelita con mucho carácter pero a la vez muy buena. Convive bien con otros 4 perros y es muy cariñosa, exageradamente pegadiza y agradecida.
En la calle se porta bien, sabe ir bien con la correa y también suelta, es bastante obediente.
Dora ignora a los gatos y le gusta mirar a los del vecino, así que pensamos que igual que comprobamos en la protectora, puede convivir también con gatos.
Es una perra que debe tener límites desde el principio y que se le haga entender cómo hemos hecho nosotros que las cosas de la casa no son solamente suyas, aunque ella lo entiende rápido y es muy buena, pero el carácter fuerte que tiene está ahí y hay que saber llevarla.
Dora tiene obesidad así que está a dieta. Come bien el pienso al lado de sus otros 4 compañeros y sabe respetar los platos de los demás.
Se dejó muy bien poner gotas en las orejas los días que estuvo en tratamiento por la otitis y le encanta que la peinemos.
Es una perrita que enamora la verdad.
Busca una familia definitiva para que nosotros podamos darle un hogar de acogida a otro que lo necesita tanto como lo necesitaba ella.

ADOPTA A DORA!

FB IMG 1571923934852      FB IMG 1571923947578

FB IMG 1571923952550      FB IMG 1571924172962

FB IMG 1571924184894      FB IMG 1571924188565

FB IMG 1571924192323      FB IMG 1571924196087

FB IMG 1571924198575

 

 

 


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Mitjà
  • Sexe: Femella
  • Edat: Adult
  • Urgència: Alta
  • Nom: 7 anys aprox.
More in this category: « DAYRON ZACK »

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE