TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

TONI ADOPTAT

Avís ajuntament, gos trobat zona carrer Canal de Cabanes el dia 1 de Juliol de 2019, amb microxip donat d'alta a una altra comunitat autònoma, s'estant realitzant les gestions de localització. Un cop ens han enviat la informació dels propietaris enviem carta de requeriment de rescat.

Arriba amb problema a ull esquerre, sembla la tercera parpella. En la revisió veterinària es troba dins la normalitat però es detecta un tumor interdigital cutani EAD, té la glàndula de Harder a l'ull dret, es vacuna i desparasita. Es detecta lleugera tos i s'inicia tractament. En el següent control encara es detecta reflexa traqueal alterat i es continua amb el tractament. En el següent control es troba bé té l'alta de la tos, es detecta la glàndula de Harder malament, s'inicia tractament prescrit i es programa cirugia. En la segúent revisió es revacuna i desparasita de nou.

Aquest bonic blanquet és en Toni, tipus bull dog francès de tamany mitjà i aproximadament 10 anys. Tot i la seva edat en Toni és un petit turbo, dins el seu petit tamany hi guarda molta energia i caràcter. A en Toni li encanta investigar-ho tot mentre va caminant a les passejades a l'exterior, i no estira de la corretja, també al pati d'esbarjo no para quiet olorant cada racó. Tot i que al principi no és una gos massa atent i carinyós amb les persones, a mesura que va agafant confiança busca el contacte físic. Així doncs en Toni necessita la seva familia adoptiva per poder mostrar el seu costat més amorós, encara que es necessiti una mica de temps i paciència. Vols ser tú el seu nou company? Vine un dia a conèxe'l!

 

DSC09541     DSC09542

DSC09546      DSC09550

DSC09554     toni3

toni     toni1

toni2

 

7  d'Agost de 2020  En Toni viatja cap Alemania on l'espera la seva nova familia adoptiva suïssa, els desitgem tota la felicitat!!

22f97c38-718d-4c9c-a3fa-2c86213e16f3      0a9e9b44-05ef-40ee-9d9d-057c0e45f593

7caa7336-102c-47e7-b439-d0f3f4340a8b     ab31c2e0-07d7-4484-9c00-9f97e035d46b

 

 

 

 

 

 


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE