TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.

ADOPCIÓ GOS (*)

MASCLE
 
 -XIP + VACUNA DONATIU 60EUROS
-CANVI DE NOM + VACUNA DONATIU 40 EUROS
 -XIP + VACUNA + CASTRACIÓ DONATIU 150EUROS
FEMELLA  
 -XIP o CANVI DE NOM + VACUNA + ESTERILIZACIÓ DONATIU 180EUROS
 SI ES VOL:  
 -REALITZAR EL TEST DE LESMÀNIA DONATIU   20EUROS
 -OBTENIR EL PASSAPORT DONATIU   10EUROS

ADOPCIÓ GAT (*)

MASCLE
 
 -XIP + VACUNA DONATIU   40EUROS
-XIP + VACUNES + TEST FIV+LEFV DONATIU   50EUROS
 -XIP + VACUNA + CASTRACIÓ DONATIU   80EUROS
-XIP + VACUNES + TEST FIV+LEFV CASTRACIÓ DONATIU 100EUROS
FEMELLA  
 -XIP + VACUNA + ESTERILIZACIÓ DONATIU 140EUROS
 -XIP + VACUNA +TEST FIV+ ESTERILIZACIÓ DONATIU 145EUROS
 

adoptar4
(*) les taxes poden variar ja que els actes que impliquen despeses de material i serveis veterinàris estàn subjectes a les modificacions de l’ IVA, en constant 
revisió i modificació.


Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

CINDY ADOPTADA

Avís ajuntament, recollida gossa trobada benzinera de Pont de Molins el dia 29  de Juliol de 2019, sense microxip.

En la revisió veterinària es troba dins la normalitat, es vacuna i desparasita tant intenrament com externament. En el següent control es troba bé, es revacuna i desparasita de nou.

Aquesta bonica gosseta és la Cindy, de tamany petit d'aproximadament 4 anys. La Cindy és una petita gosseta una mica poruga. Inicialment era tímida però poc a poc va sortint la Cindy que demana sortir de passeig i estima. La familia adoptiva ha de tenir en compte que la Cindy nessitarà una mica més de temps per adaptar-se i hauràn de tenir una mica de paciència.

 

cindy1     Cindy3

cindy6     cindy7

cindy4

 

2 de Septembre de 2019   La Cindy després de varies visites ha enamorat aquesta familia alt empordanesa que l'acull en preadopció per veure com s'adapta a casa i a la familia... desitgem que tot vagi molt bé i aviat ens confirmin la seva adopció.

Després de 3 dies en acollida la familia acollidora torna a la Cindy, ens comenten que no s'acaba d'adaptar i que ha fet una trastada a casa.... els comenten que el període d'adaptació és de més dies, i en alguns casos s'allarga més... tot i que els vam comentar inicialment el caràcter de la Cindy... ara la Cindy desitja trobar una familia que li doni una altra oportunitat i que sàpiga que necessita temps i paciència, però que un cop superat aquest pas ella serà ben agraïda....

DSC09704

 

7 de Novembre de 2019  La Cindy ha enamorat de nou aquesta familia alemana resident a l'alt empordà que l'acull en preadopció per veure com s'adapta a casa i a la familia... els expliquem el cas particular de la Cindy en quant el temps d'adaptació... i estem molt contents perquè la familia vol donar aquesta nova oportunitat a la Cindy!

13 de Novembre de 2019  Ens informa la familia acollidora que la Cindy s'ha escapat aquest matí mentre passejaven per la zona del riu Muga sector Muga d'Empuriabrava, si algú la veu siusplau contacteu amb nosaltres o  millor amb la familia acollidora , el sr. Leister, telèfon de contacte 693843713. Gràcies!

El 16 de Novembre ens informen que la Cindy ja es troba amb la seva familia acollidora!!

21 de Novembre de 2019  La familia acollidora formalitza l'adopció de la Cindy, els desitgem tota la felicitat!

DSC00179

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.