TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.

ADOPCIÓ GOS (*)

MASCLE
 
 -XIP + VACUNA DONATIU 60EUROS
-CANVI DE NOM + VACUNA DONATIU 40 EUROS
 -XIP + VACUNA + CASTRACIÓ DONATIU 150EUROS
FEMELLA  
 -XIP o CANVI DE NOM + VACUNA + ESTERILIZACIÓ DONATIU 180EUROS
 SI ES VOL:  
 -REALITZAR EL TEST DE LESMÀNIA DONATIU   20EUROS
 -OBTENIR EL PASSAPORT DONATIU   10EUROS

ADOPCIÓ GAT (*)

MASCLE
 
 -XIP + VACUNA DONATIU   40EUROS
-XIP + VACUNES + TEST FIV+LEFV DONATIU   50EUROS
 -XIP + VACUNA + CASTRACIÓ DONATIU   80EUROS
-XIP + VACUNES + TEST FIV+LEFV CASTRACIÓ DONATIU 100EUROS
FEMELLA  
 -XIP + VACUNA + ESTERILIZACIÓ DONATIU 140EUROS
 -XIP + VACUNA +TEST FIV+ ESTERILIZACIÓ DONATIU 145EUROS
 

adoptar4
(*) les taxes poden variar ja que els actes que impliquen despeses de material i serveis veterinàris estàn subjectes a les modificacions de l’ IVA, en constant 
revisió i modificació.


Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

TANI ADOPTADA

Avís ajuntament, recollida gossa trobada zona Veïnat Llebrers de Cassà de la Selva el dia 31 de Juliol de 2019, sense microxip.

6ec09b4e91fe443589dd1755f8c2be49 L

 

Arriba amb problemes a la pell i espantada. En la revisió vetrinària es troba molt prima, amb les mucoses pàlides, amb ferides i al.lopècies a tot el cos. S'inicia tractament prescrit, es realitza test ràpid de leishmania amb resultat negatiu, es desparasita. En el següent control s'ha engreixat una mica i es troba millor pero encara es continua amb el tractament, es vacuna i desparasita de nou tant internament com externament. En la següent revisió es troba millor, les al.lopècies han millorat sense ferides, es realitza un raspat amb resultat negatiu i es continua amb el tractament, s'ha engreixat uns quants quilograms.

Aquesta bonica gosseta és la Tani, encreuament tipus gos de cacera de tamany mitjà i aproximadament 3 anys. La Tani va arribar amb problemes a la pell, però a dia d'avuí ja està ben recuperada, va arribar força espantada i li ha costat unes quantes sortides perdre la por i ser la número 1 a l'hora de sortir. Encara té una mica de por i necessita sortir amb altres companys del refugi però va millorant molt ràpid, tot i això, és una gosseta molt agraïda i li encanta la companyia de la persona humana. Al apti d'esbarjo disfruta amb les companyes mes jovenetes i a les passejades a l'exterior no estira de la corretja, la Tani és de caràcter tranquil. Ara la Tani busca una nova oportunitat amb una familia adoptiva, que comprengui que segurament necessitarà una mica més de temps d'adaptació, ja que ella ha d'agafar confiança per perdre les inseguretats incials, pe`ro que un cop superat és eternament agraïda i carinyosa. Vols ser tú qui li regali aquesta segona oportunitat? Vine un dia a conèixer-la, t'encantarà!

 

tani     Tani2

Tani1     tanicindy

 

4 de Gener de 2020  La Tani durant la jornada de foment de l'adopció que hem realitzat a la pl. de la Font Lluminosa de Figueres ha enamorat aquesta familia figuerenca que l'acull en preadopció per veure com s'adapta a la familia... desitgem que tot vagi bé i aviat ens confirmin la seva adopció!

16 de Gener de 2020  La familia acollidora ha formalitzat l'adopció de la Tana, abans Tani, els desitgem tota la felicitat!

DSC00743

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.