TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

NARCO ADOPTAT

Avís Policia Local, recollida gos trobat zona carrer Mimosa de la Urb.La Canyera de Llagostera el dia 23 de Setembre de 2019, amb microxip però els telèfons no corresponen a cap client. Un cop enviada la carta de requeriment de rescat ens contacta el titular que figura al microxip i és el criador del gos, qui ens comenta que el va dornar a una persona. Contactem amb aquesta persona qui el va donar a un altre, i aquest a un altre... i es perd la informació.

En la revisió veterinària es troba dins la normalitat però es detecta ferida coixinet i s'inicia tractament prescrit, es vacuna i desparasita tant internament com externament. La ferida al coixinet sembla ser com si li hagués passat un talla gespa per sobre, té el coixinet mig amputat. Durant el tractament es realitzen les cures i medicacions requerides però la ferida no millora. L'equip de veterinaris decideix practicar amputació i es demana hora per a la intervenció quirúrgica. En el següent control es vacuna i desparasita de nou. La cirugia ha anat molt bé i s'inicien les cures i medicacions prescrites. Es revisa setmanalment i la ferida cura molt bé.

Aquest preciós pastor alemany és en Narco, de tamany gran i aproximadament 1'5 anys. En Narco és gosset juganer i simpàtic amb les persones, li agrada que l'acaricien i rebre mimitos. Amb els companys canins és sociable i s'hi porta bé. Al pati d'esbarjo li agrada jugar amb les pilotes i joguines que li llancen cuidadors i voluntaris, i correr amunt i avall persegunit-les. A les passejades a l'exterior es porta molt bé i no estira de la corretja. Ara en Narco busca una segona oportunitat amb la seva familia adoptiva definitva, que l'estimi i cuidi per sempre més. Vols ser tú la seva mitja taronja? Vine un dia a conèixe'l, t'enamorarà!

 

DSC00048     DSC00053

DSC00054     DSC00057

DSC00051

 

11 de Desembre de 2019  En Narco ha enamorat aquesta familia figuerenca que l'acull en preadopció per veure com s'adapta a casa, a la familia... desitgem que tot vagi bé i aviat ens confirmin la seva adopció!

10 de Luliol de 2020  La familia acollidora ha formalitzat l'adopció d'en narco, els desitgem tota la felicitat!!

DSC00565

 

 

 

 

 

 

 

 


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE