TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

KETI ADOPTADA

 Aquesta preciosa petitona és la Keti, per defunció del seu propietari i en no poder-se fer càrrec els seus familiars, ha tornat a la protectora aquest Octubre de 2019 després de ser adoptada fa 2 anys i mig. Ara la Keti desitja tornar a formar part d'una familia i tornar a trobar la seva mitja taronja!

En la revisió veterinària el dia de la seva arribada es detecta una dermatitis general i otitis bilateral, s'agafa mostra de la pell per realitzar probes de diagnòstic, resultat sarna negatiu. Es desparasita tant internament com externament. S'inicia tractament prescrit per otitis i per la dermatitis amb banys de shampoo específic Duoxo Pyo. En el següent control es troba millor i es continuen realitzant banys amb el xampoo específic. Es detecta tos i s'inicia tractament.

Keti4 cuidadors i voluntaris banyant la Keti

 

La Kety és una gosseta encreuament tipus pequinés de tamany petit i aproximadament 4 anys. La Kety és un gosseta carinyosa i, simpàtica i dolça amb les persones, sociable amb els companys canins però no tolera els gats. Li agrada anar a passejar a l'exterior amb els voluntaris i durant el passeig es porta molt bé, no estira de la corretja però si veu algún gatet si que té ganes d'anar-hi.. al pati d'esbarjo li agrada passejar i jugar junt amb les companyes. És una gosseta activa. Ara la Keti busca  de nou la seva mitja taronja, vols ser tú? Vine un dia conèixer-la, t'enamorarà!

 

Keti     Keti1

Keti4 1     Keti5

Keti9     Keti10

Keti2      Keti7

Keti8

 

9 de Novembre de 2019   La Keti ha enamorat aquesta familia alt empordanesa que l'acull en preadopció per veure com s'adapta a la familia i a casa... desitgem que tot vagi bé i aviat ens confirmin la seva adopció!

29 de Novembre de 2019  La familia acollidora ha formalitzat l'adopció de la Kety, els desitgem tota la felicitat!

DSC00306

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.