TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

TANA

Avís Policial Comís ajuntament de Roses. Un cop acabats els tràmits que ha efectuat l' Ajuntament, ens avisen que la Tana pot ésser donada en adopció.

En la revisió veterinària es troba dins la normalitat, es vacuna i desparasita tant intenrament com externament. En el següent control es troba bé, es revacuna i desparasita de nou. Es detecta tos i s'inicia tractament prescrit, al finalitzar el ntractament es revisa i té l'alta. Es detecta el morro una mica pelat i en la revisió veterinària es diagnostica petita al.lopècia costat esquerre, s'inicia tractament.

Aquesta bonica gosseta és la Tana, de tamany mitjà-gran. La Tana és una cadelleta simpàtica i carinyosa amb les persones, amb els companys canins es porta bé. A les passejades a l'exterior es porta bé i no estira gaire de la corretja, està pendent de qui la passeja. Al pati d'esbarjo li encanta còrrer amunt i avall , i sobretot que li llancin la pilota i corre darrera d'ella. La Tana és de caràcter força nerviós, és una gossa molt activa.  Ara la Tana desitja trobar la seva familia adoptiva, que sàpiguen que és una cadelleta amb molta energia i que necessita una bona educació, pensem que seria ideal una familia que li agradés practicar esport amb ella. Vols ser tú la seva mitja taronja? Vine un dia a conèixer-la, t'enamorarà!

 

 DSC00435     DSC00436

DSC00439     DSC00440

DSC00446     DSC00448

DSC00450     DSC00454

DSC00455     IMG 20200127 095710

IMG 20200127 100238 2     IMG 20200127 101134

 

 DSC01636     DSC01637

DSC01638

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Mitjà, Gran
  • Sexe: Femella
  • Edat: Jove
  • Urgència: Alta
  • Nom: naix. 15/10/2018
More in this category: « LEO KIVU »

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE