TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

NEO ADOPTAT

 Avís Policia Local, recollida gos trobat sol pels carrers del poble de Cassà de la Selva el dia 10 de Febrer de 2020, sense microxip. 

A la seva arribada en la revisió veterinària es troba dins la normalitat però es detecta petita ferida a la punta de la orella esquerre, s'inicia tractament prescrit, es vacuna i es desparasita tant internament com externament. Al acabar el tractament es revisa i s'observa les dues puntes de les orelles pelades, es realitza test ràpid de Leishmania amb resultat negatiu. Al següent control es troba bé, es revacuna i desparasita de nou.

Aquest bonic gosset és en Neo, d'aproximadament 2 anyets i de tamany mitjà. En Neo és un gosset molt carinyós i simpàtic amb les persones, i amb els companys canins s'hi porta molt bé també. En Neo és de caràcter una mica actiu, alhora del passeig a l'inici surt amb força energia però a mesura que avances camina al ritme de la persona que l'acompanya de qui n'està molt pendent i li fa moltes "festes, és un gos agraït. Al pati d'esbarjo li agrada còrrer junt amb els companys d'un costat a l'altre, i perseguint joguines. Ara en Neo desitja tornar a formar part de la seva familia adoptiva, que el cuidi i estimi per sempre, i que li regali aquesta segona oportunitat. Vols ser tú la seva mitja taronja? Vine un dia a conèixe'l, t'enamorarà!

 

IMG 20200217 105116 1     IMG 20200217 111016 1

IMG 20200217 110655     IMG 20200217 110535 C

 

DSC01732     DSC01726

DSC01219     DSC01238

 

11 de Maig de 2020 En Neo ha enamorat aquesta familia figuerenca que l'acull en preadopció per acabar de conèixe'l, veure com s'adapta a casa... desitgem que tot vagi bé i aviat ens confirminla seva adopció!

26 de Maig de 2020  La familia acollidora formalitza l'adopció d'en Neo, els desitgem tota la felicitat!

DSC02260

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE