TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

OPPIE

Avís Policia Local-Mossos Esquadra, diligències recollida de dos gossos a Llançà el dia 15 d'Octubre de 2020,  amb microxip. S'estan realitzant les gestions de localització dels propietaris. El propietari comenta que va donar el gos i que no es pot fer càrrec del gos.

 DSC03171    DSC03173

A la seva arribada en la revisió vetrinària es troba molt i molt prim, pròxim a la caquèxia, amb ferida galta dreta quasi curada, es desparasita tant internament com externament. Al següent control ha augmentat de pes, es vacuna, es detecta diarrea i s'inicia tractament prescrit. Al següent control es troba millor i ha augmentat més de pes, però es continua amb el tractament. A

Aquest bonic gosset és l'Oppie, encreuament tipus american pitbull terrier de tamany gran i aproximadament naix. 17/08/2015. L' Oppie és un gos simpàtic amb les persones, tot i que necessita la seva estona inicial per conèixe't, un cop et coneix s'acosta i busca les teves caricies. Al pati d'esbarjo li agrada còrrer i jugar, a les passejades a l'exterior es porta bé, li encanta còrrer i jeure al camp i és un gos feliç amn un humà al costat, es fa estimar de seguida. És un gos espectacular, obeeix algunes ordres bàsiques i va pendent i atent de qui el passeja. Tot i que no ho va passar bé d'on venia, va arribar tant prim que marcava els òssos, de mica en mica va anar guanyant pes i recuperant-se i ara és un gos preciós i molt agraït. Ara l' Oppie desitja tornar formar part d'una familia, que l'estimi i el cuidi per sempre, vols ser tú qui li regali aquesta nova oportunitat? Vine un dia a conèixe'l, t'enamorarà! Per a la seva adopció es requereix la llicencia ppp.

 

oppie5                   78a1ae6af49e628e6c5f080a8c7d0ab0 M

oppie1     oppie2

oppie3     oppie4

DSC06792     DSC06798

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Gran
  • Sexe: Mascle
  • Edat: Adult
  • Urgència: Alta
  • Nom: naix. 17/08/2015
More in this category: « Siami Pliti »

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE