TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

ROCKY

En Rocky va arribar a la protectora per comís de la Guàrdia Urbana de Figueres, per probable maltractament. De fet, a la seva arribada en Rocky no es va deixar tocar ni manipular per ningú, es mostrava molt desconfiat, rondinava a tothom i fins i tot una mica agressiu al voler acostar-se o al voler tocar-lo. Poc a poc vam anar treballant amb ell ( durant dos mesos) , i es va deixar anar tocant per alguns cuidadors i personal veterinari. A dia d'avuí en Rocky ha millorat moltíssim, es deixa manipular per tots els cuidadors i per algún voluntari.

A la seva arribada en la revisió veterinària es detecta prim amb mocs nasals, es desparasita i s'inicia tractament. Al següent control ha millorat però encara es sent tapat al respirar , es continua amb el tractament. Es trasllada a la clínica veterinària amb sedació per exploracions analítica general i revisió , es detecta possible bradicardia, respiració forçada en les inspiracions per estenosi narius nasals. L' analítica general és correcte i s'aconsella mirar leishamania i rx torax. Es trasllada de nou a la clínica es realitza rx de torax: la columna ok però artrosi lumbosacre sense símptomes. Dificultat inspiratòria vies altes típic de les races braquicefàliques, zona nasal : narius i cartileg possiblement deformat. Al segúent control es troba molt millor de la secreció nasal. El resultat de l'analítica de la leishmania és positiu, s'inicia trcatment amb aluporinol 300mg. A la següent revisió es detecta buff cardíac III/VI s'inicia tractament amb Fortekor, que es de per vida, es detecta otitis s'inicia tractament, es vacuna i desparasita de nou. S' inicia tractament amb Glucantine per la leishmania, otitis té l'alta. Analítica ronyó valors normals. Castració.

En Rocky és un preciós bòxer de tamany mitjà i naix. 22/08/2018. Tot i els seus problemes inicials de comportament en Rocky és un gos de caràcter tranquil, i carinyós i simpàtic amb qui coneix. A les passejades a l'exterior es porta molt bé i no estira de la corretja. En Rocky busca una familia adoptiva que comprengui la seva situació, és a dir, una familia que tingui molta paciència i que li dediqui molt de temps, disposada a venir a la protectora durant forces visites  per a que ell els conegui poc a poc, ell vegi que no hi ha cap problema i per tant estigui segur, amb una interacció paulatina... I una familia  que entengui que necessitarà una medicació i controls veterinaris deguts a la leishmania i medicació deguda al buff cardíac. T'animes a conèixer en Rocky? Vols ser la seva mitja taronja? Vine a conèixe'l, t'encantarà!

 

 

 

DSC04020     DSC04019

DSC04022     DSC04025

DSC04026     DSC04024

rockky     rockky1

rockky2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Mitjà
  • Sexe: Mascle
  • Edat: Jove
  • Urgència: Alta
  • Nom: naix. 22/08/2018.
More in this category: « Pliti ANKA »

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE