TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L鈥檃dopci贸, en terminologia de normativa, 茅s una cessi贸 de la cust貌dia de l鈥檃nimal per part de l鈥橝ssociaci贸 Protectora a l鈥檃doptant. Per tant, l鈥橝ssociaci贸 Protectora t茅 dret de fer-ne un seguiment i l鈥檃doptant no hi ha de posar impediments.

La identificaci贸 i esterilitzaci贸 de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacci贸 de l鈥檃nimal.
L鈥檃dopci贸 de l鈥檃nimal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d鈥檃dopci贸 i rebre l鈥檃nimal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la r脿bia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i 鈥渢os de les gosseres鈥 per cadells), identificat (identificaci贸 electr貌nica amb la implantaci贸 d鈥檜n microxip homologat ) i, si 茅s un adult, esterilitzat. La vacunaci贸 t茅 una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d鈥檕rigen bacteri脿 i v铆ric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l鈥檃nimal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haur脿 de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos despr茅s de la data d鈥檃dopci贸 per practicar-li l鈥檈sterilitzaci贸, sense cap m茅s despesa.

En cas que l鈥檈sterilitzaci贸 es realitzi en un altre centre o cl铆nica veterin脿ria no concertada, s鈥檋aur脿 de presentar un comprovant de l鈥檈sterilitzaci贸 signat per un veterinari col鈥egiat dins del termini m脿xim de 6 mesos.

adoptar2Si l鈥檃nimal adoptat es posa malalt durant el peri貌de de vuit dies despr茅s de la data d鈥檃dopci贸, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d鈥櫭▁it en el tractament o l鈥檕pci贸 d鈥檃doptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L鈥橝ssociaci贸 protectora no es pot fer responsable de malalties cong猫nites, adquirides o heredit脿ries que es presentin m茅s enll脿 de vuit dies despr茅s de l鈥檃dopci贸.

L鈥檃doptant s鈥檋a de comprometre鈥檚 a:

- Complir d鈥檃cord amb la legislaci贸 vigent, la normativa de tinen莽a d鈥檃nimals i l鈥檃lta al cens del municipi de resid猫ncia habitual en el termini d鈥檜n mes des de la data d鈥檃dopci贸.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l鈥檃nimal adoptat en condicions adequades, oferir-li l鈥檃tenci贸 i l鈥檈stima que requereix, i proporcionar-li alimentaci贸, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educaci贸 per evitar qualsevol signe d鈥檃gressivitat, aix铆 com les revisions veterin脿ries peri貌diques imprescindibles per la protecci贸 de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l鈥檃nimal adoptat amb fins lucratius ni d鈥檈xperimentaci贸. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l鈥橝ssociaci贸 Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les seg眉ents races: akita inu, terrier staffordshire americ脿, bullmastif, d貌berman, dog argent铆, dog de bordeus, fila brasileiro, mast铆 napolit脿, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japon猫s, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haur脿 d鈥檕btenir la llic猫ncia per a la tinen莽a i conducci贸 de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variaci贸 de les dades que figuren a l鈥橝cord d鈥橝dopci贸 en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variaci贸.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d鈥橝bril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text ref贸s de la Llei de Protecci贸 dels Animnals

AURA ADOPTADA

Aquesta bonica gosseta 茅s l' Aura, i va arribar a la Protectora per requeriment d' URMA de Mossos d' Esquadra per maltractament i abandonament, es va iniciar una investigaci贸 per part d' URMA. Va 茅sser trobada abandonada en una gravera de l' Empord脿, dins d'un pou i amb pedres a sobre, molt malferida... la Protectora la va anar a buscar i la va traslladar a la cl铆nica veterin脿ria per a la seva evaluaci贸. En l'evaluaci贸 veterin脿ria es detecta condici贸 corporal 1/5. AC/AP ok, palpaci贸 abdominal ok, linfadenomegalia generalitzada, lesios crostoses per tota la pell, sobretot a nivell cranial , extremitats i lumbars. Test r脿pid leishmania positiu, anal铆tica rony贸 correcte. Expl. Oftalmo:  blefaritis bilateral humida, od uveitis anterior , os perforaci贸 lateral.  S' inicia tractament prescrit per la leishmania (Glucantine i aluporinol durant 45 dies) i gotes i gels 貌tiques pels ulls.

DSC07164     DSC07165

Es revisa als tres dies per veure evoluci贸, es treu sang per enviar a laboratori i saber t铆tol de leishmania  i hemograma, es prescriu revisi贸 en 15 dies a oftalm貌leg.  Resultat anal铆tica Leishmania Positiu alt, i hemograma amb lleugera An猫mia, resta ok. Inflamaci贸 mames sense llet, falsa gestaci贸. A la cl铆nica revisi贸 amb oftalm貌leg od molt bon aspecte, os granuloma ventral post perforaci贸, bona evoluci贸, es prescriu nou tractament i revisi贸 en un mes. Revisi贸 control renal correcte i mames ok sense llet.  Revisi贸 oftalm貌leg od fisiol貌gic bon aspecte, os ptisis post perforci贸, ceguera. Es detecta fistula interdigital EAD s'inicia tractament prescrit. Es relitza control sanguini de la leishmania amb resultat positiu molt alt, rony贸 correcte, es prescriu de nou glucantine (durada 40 dies) i aluporinol , es precriu control rony贸 en 15 dies. Revisi贸 ok i control rony贸 correcte. Es detecta colitis, s'inicia tractament. Revisi贸 control sanguini leishmania amb resultat positiu molt alt, es prescriu de nou glucantine (40 dies) i aluporinol.  Es detecta mames inflamades, pseudogestaci贸 sense llet.

 

L' Aura 茅s una jove gosseta tipus american bully blue de tamany petit-mitj脿 i naixement el 22/11/2019. Quan va arribar a la protectora estava en molt males condicions de salut, i seguint el tractament prescrit per l'equip veterinaris mica en mica es va anar curant i trobant millor, fins a dia d'avu铆 que ja est脿 preparada per formar part d'una familia. L' Aura 茅s una gosseta molt agra茂da,  simp脿tica i carinyosa amb les persones. Conviu amb la companya Bika, amb qui es porta b茅. De car脿cter molt tranquil li agrada molt jaure al jass. A les passejades a l'exterior disfruta passejant tranquilament, no 茅s de fer grans caminates per貌 li agrada sortir a passejar, no estira de la corretja i est脿 pendent de qui la passeja. Al pati d'esbarjo li agrada caminar tranquilament olorant cada rac贸, i de tant en tant alguna corredissa junt amb la companya perseguint alguna joguina. Ara l' Aura desitja tenir una nova oportunitat envoltada d'una familia que la cuidi i estimi per sempre, encara que hagi perdut un ull pot portar una vida normal, i en quant a la seva malalatia de la leishmania requerir脿 unes medicacions i controls. Vols ser t煤 la seva mitja taronja? Vine un dia a con猫ixer-la, t'enamorar脿!  Per a la seva adopci贸 es requereix la llic猫ncia ppp.

 

DSC07550     DSC08319

DSC08322     DSC08325

DSC08326     0256360e-b5ef-4513-b787-97b85e5707eb

IMG 7227

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Mitj脿
  • Sexe: Femella
  • Edat: Jove
  • Urg猫ncia: Alta
  • Nom: naix. 22/11/2019
More in this category: « ZACK CONAN »

Donacions paypal

Amount: 

Adre莽a

c/ Pont de Molins, n潞 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE