TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

NINA

Avís ajuntament, gossa trobada zona parquing de Sant Sebastià de Peralada el dia 11 de Juny de 2019, sense microxip.

Arriba amb possibles problemes als ulls, pendent de revisió veterinària. En la revisió veterinària es detecten ganglis poplitis augmentats, possible queratoconjuntivitis severa als dos ulls o glaucoma, s'inicia tractament prescrit. Ferida canto esquerre es realitzen les corresponents cures i s'inicia tractament prescrit. Es realitza test de Leishmania i serologia de ronyó, el test amb resultat positiu, s'inicia tractament prescrit amb Glucantine i Aluporinol, i la serologia valors normals amb malaltia. En la següent revisió es continua amb el tractament pels ulls. En el següent control s'observa que ha millorat l'estat general, es vacuna i desparasita tant internament com externament, i es continua amb el tractament dels ulls i la leishmania.

Aquesta bonica gosseta és la Nina, encreuament de pit-bull de tamany mitjà i aproximadament naix. 12/06/2012. La Nina és una gossa molt agraïda i carinyosa, si té alguna desconfiança és perquè no hi acaba de veure molt bé. Als passejos a l'exterior li encanta anar caminant tranquil.lament i anar-ho olorant tot al voltant. Al pati d'esbarjo disfruta explorant tranquilament tot. És sociable amb els altres gossos. Ara la Nina busca la seva familia adoptiva, que la cuidi i estimi per sempre, sentir-se envoltada de nou de la companyia humana i poder oferir-li tot el seu amor. La familia adoptiva haurà d'anar fent els controls corresponents de la malaltia de la leishmania que té. Vols ser tú el seu angelet? Vine un dia a conèixer-la, t'agradarà! Per a la seva adopció es requerix la llicència ppp.

 

ninna      ninna2

ninna3      ninna4

ninna5     ninna1

d0259f92a26b747627015011b2a2c39e M

 

DSC01612     DSC01613

DSC01617     DSC01624

 

 

 

 


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Mitjà
  • Sexe: Femella
  • Edat: Adult
  • Urgència: Alta
  • Nom: naix. 12/06/2012
More in this category: « GAIA KIVU »

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE