TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L’adopció, en terminologia de normativa, és una cessió de la custòdia de l’animal per part de l’Associació Protectora a l’adoptant. Per tant, l’Associació Protectora té dret de fer-ne un seguiment i l’adoptant no hi ha de posar impediments.

La identificació i esterilització de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacció de l’animal.
L’adopció de l’animal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d’adopció i rebre l’animal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la ràbia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i “tos de les gosseres” per cadells), identificat (identificació electrònica amb la implantació d’un microxip homologat ) i, si és un adult, esterilitzat. La vacunació té una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d’origen bacterià i víric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l’animal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haurà de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos després de la data d’adopció per practicar-li l’esterilització, sense cap més despesa.

En cas que l’esterilització es realitzi en un altre centre o clínica veterinària no concertada, s’haurà de presentar un comprovant de l’esterilització signat per un veterinari col•legiat dins del termini màxim de 6 mesos.

adoptar2Si l’animal adoptat es posa malalt durant el periòde de vuit dies després de la data d’adopció, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d’èxit en el tractament o l’opció d’adoptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L’Associació protectora no es pot fer responsable de malalties congènites, adquirides o hereditàries que es presentin més enllà de vuit dies després de l’adopció.

L’adoptant s’ha de comprometre’s a:

- Complir d’acord amb la legislació vigent, la normativa de tinença d’animals i l’alta al cens del municipi de residència habitual en el termini d’un mes des de la data d’adopció.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l’animal adoptat en condicions adequades, oferir-li l’atenció i l’estima que requereix, i proporcionar-li alimentació, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educació per evitar qualsevol signe d’agressivitat, així com les revisions veterinàries periòdiques imprescindibles per la protecció de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l’animal adoptat amb fins lucratius ni d’experimentació. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l’Associació Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les següents races: akita inu, terrier staffordshire americà, bullmastif, dòberman, dog argentí, dog de bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japonès, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haurà d’obtenir la llicència per a la tinença i conducció de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variació de les dades que figuren a l’Acord d’Adopció en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variació.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’Abril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text refós de la Llei de Protecció dels Animnals

CHOPY

Avís Policia Local, gosses trobades zona carretera GI-613 de Port de la Selva el dia 3 d' Abril de 2021, sense microxip.

f0e832f2aa0cf1edd0fde90ad354cf32 L

En la revisió visual externament bon aspecte però no es pot tocar. Es programa visita a la clínica i en la revisió es troba bé, es vacuna i s'esterilitza, desparasita tant internament com externament. Edat aproximada naixament 26/08/2017.

Arriben molt espantades, no es deixen agafar ni tocar. Durant els dies posteriors a la seva arribada hem estat treballant amb elles i mica en mica van millorant, l' Anka ja es deixa tocar, acariciar i posar la corretja, tot i que encara mostra inseguretats. La  Chopy té molta por i mostra molta inseguretat, gairebé no es deixa acostar, estem treballant amb ella. Ara hem iniciat amb la nostra voluntària, Susanne, sessions de psicoaromateràpia. La Chopy va cada dia va millorant una mica però encara no es deixa tocar. S'atura el tractament, la voluntària ha de marxar uns mesos.

Nosaltres continuem diàriament l'intent de contacte amb la Chopy, les seves inseguretats continuen però han millorat una mica, ara a través de la gàbia s'acosta a olorar la mà de la cuidadora, sempre quan ja s'ha acostat la seva companya Anka i company Rocky. Un cop a dins manté la distància però s'acosta molt discretament a la cuidadora, se la veu amb ganes de venir però la venç l'inseguretat que té. Anem treballant.

La Chopy a nivell de contacte amb la cuidadora ha millorat molt, hi ha dies que millor i altres que no tant però en general es deixa tocar i acariciar. Ara Estem treballant corretja-collar-arnés però un objecte nou li crea molta inseguretat i fuig. Algún dia hem aconseguit posar corretja i ha pogut sortir al pati d'esbarjo, on fa llargues corredisses.

 

20220216 165900     20220216 165901

20220216 171134     20220216 1659040

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Mitjà
  • Sexe: Femella
  • Edat: Jove
  • Urgència: Alta
  • Nom: naix.aprox. 26/08/2017
More in this category: « ARGUS JOHN »

Donacions paypal

Amount: 

Adreça

c/ Pont de Molins, nº 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE