TOT EL QUE NECESSITES SABER PER ADOPTAR UN ANIMAL

 

adoptar1L鈥檃dopci贸, en terminologia de normativa, 茅s una cessi贸 de la cust貌dia de l鈥檃nimal per part de l鈥橝ssociaci贸 Protectora a l鈥檃doptant. Per tant, l鈥橝ssociaci贸 Protectora t茅 dret de fer-ne un seguiment i l鈥檃doptant no hi ha de posar impediments.

La identificaci贸 i esterilitzaci贸 de gossos i gats constitueix un requisit previ i obligatori per fer qualsevol transacci贸 de l鈥檃nimal.
L鈥檃dopci贸 de l鈥檃nimal comporta abonar les taxes estipulades en concepte d鈥檃dopci贸 i rebre l鈥檃nimal desparasitat interna i externament, vacunat (Polivalent, que inclou la r脿bia, per adults i, Tetravalent, Parvovirus i 鈥渢os de les gosseres鈥 per cadells), identificat (identificaci贸 electr貌nica amb la implantaci贸 d鈥檜n microxip homologat ) i, si 茅s un adult, esterilitzat. La vacunaci贸 t茅 una gran importancia, protegim al nostre animal de companyia de malalties d鈥檕rigen bacteri脿 i v铆ric que es troben molt presents en la nostra societat.En cas que l鈥檃nimal adoptat sigui un cadell o que per motius de salut no ha pogut ser esterilitzat, haur脿 de ser traslladat al centre dins el termini de 6 mesos despr茅s de la data d鈥檃dopci贸 per practicar-li l鈥檈sterilitzaci贸, sense cap m茅s despesa.

En cas que l鈥檈sterilitzaci贸 es realitzi en un altre centre o cl铆nica veterin脿ria no concertada, s鈥檋aur脿 de presentar un comprovant de l鈥檈sterilitzaci贸 signat per un veterinari col鈥egiat dins del termini m脿xim de 6 mesos.

adoptar2Si l鈥檃nimal adoptat es posa malalt durant el peri貌de de vuit dies despr茅s de la data d鈥檃dopci贸, es pot tornar al centre per evaluar les possibilitats d鈥櫭▁it en el tractament o l鈥檕pci贸 d鈥檃doptar un altre animal i/o fer el reemborsament de les taxes abonades. L鈥橝ssociaci贸 protectora no es pot fer responsable de malalties cong猫nites, adquirides o heredit脿ries que es presentin m茅s enll脿 de vuit dies despr茅s de l鈥檃dopci贸.

L鈥檃doptant s鈥檋a de comprometre鈥檚 a:

- Complir d鈥檃cord amb la legislaci贸 vigent, la normativa de tinen莽a d鈥檃nimals i l鈥檃lta al cens del municipi de resid猫ncia habitual en el termini d鈥檜n mes des de la data d鈥檃dopci贸.

Pregunta al teu municipi                                                                    

 Aj.de Figueres: http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

adoptar3

- Mantenir l鈥檃nimal adoptat en condicions adequades, oferir-li l鈥檃tenci贸 i l鈥檈stima que requereix, i proporcionar-li alimentaci贸, aixopluc, exercici, benestar, neteja, higiene i educaci贸 per evitar qualsevol signe d鈥檃gressivitat, aix铆 com les revisions veterin脿ries peri貌diques imprescindibles per la protecci贸 de la seva salut i la del seu entorn.


- No utilitzar l鈥檃nimal adoptat amb fins lucratius ni d鈥檈xperimentaci贸. No pot ser venut, regalat ni intercanviat. Qualsevol canvi ha de ser notificat, aprovat i executat per l鈥橝ssociaci贸 Protectora.

- En el cas de que el gos pertanyi a alguna de les seg眉ents races: akita inu, terrier staffordshire americ脿, bullmastif, d貌berman, dog argent铆, dog de bordeus, fila brasileiro, mast铆 napolit脿, pit bull terrier, presa canari, rotweiler, staffordshire bull terrier, tosa inu o japon猫s, o a llurs encreuaments el propietari ha de disposar o haur脿 d鈥檕btenir la llic猫ncia per a la tinen莽a i conducci贸 de races perilloses. 

Pregunta al teu municipi:

Aj.de Figueres  http://www.figueres.cat/cat/content/667/animals.html

 

- Comunicar qualsevol variaci贸 de les dades que figuren a l鈥橝cord d鈥橝dopci贸 en el termini de quinze dies des de la data en que es produeixi la variaci贸.


adoptar4Marc Normatiu: Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d鈥橝bril, DOGC 5113, de 17/04/2008, text ref贸s de la Llei de Protecci贸 dels Animnals

ALFA

Av铆s Policia Local, recollida de gos abandonat a una residencia canina de Llagostera  el 3 d'Octubre de 2022, amb microxip.

A la seva arribada en la revisi贸 veterin脿ria visual es troba dins la normalitat, es realitza visual ja es que no deixa acostar-se. A la seg眉ent revisi贸 es troba b茅, es vacuna i desparasita tant internament com externament.

Aquest bonic gosset 茅s l' Alfa, american stafford de tamany mitj脿 i data naixement el 16/11/2015. Incialment quan l' Alfa va arribar va mostrar molta inseguretat i no deixava acostar-se per a la seva manipulaci贸... mica en mica hem anat treballant aquest aspecte i actualment l' Alfa 茅s un gos sociable amb les persones i amb altres gossos de sexe femen铆,  de moment no esta testat amb mascles. Al pati d'esbarjo li agrada c貌rrer i passejar juntament amb les companyes,  a les passejades es porta b茅, no estira de la corretja i est脿 pendent de qui el passeja. Ara l' Allfa desitja trobar la seva familia adoptiva, que l'estimi i cuidi per sempre, i que no l'abandoni m茅s. Vols ser t煤 la seva mitja taronja? Vine un dia a con猫ixe 'l, t'agradr脿! Per a la seva adopci贸 es requereix la llicencia ppp.

 

5078f663-b397-481b-ad17-704bac0bb7e8     b5721dc1-ad47-4362-88a8-b541d069d00b

bb9da568-b18e-4251-800b-6e812b20f94c     cfb6e031-b9df-4829-8727-c4c3f98f9f7a

dbbcfd9f-1db6-4a51-aa4f-436f579abdb8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Additional Info

  • Animal: Gos
  • Tamany: Mitj脿
  • Sexe: Mascle
  • Edat: Adult
  • Urg猫ncia: Alta
  • Nom: naix. 16/11/2015
More in this category: « ALI Amis »

Donacions paypal

Amount: 

Adre莽a

c/ Pont de Molins, n潞 17 
17600 Figueres, Girona
Telf. 972 502 361
Horari de visita de Dilluns a Divendres del 10:00h a 13:30h
Dissabte de 10:00 a 13:00h i Diumenges tancat.
Dimecres Hores convingudes de 15:00 a 16:30h.

Video Adopta CCAE